• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
:mrgreen: радвам се .само дето ме ядосва ссъспенда .когато е в съспенд подържа температурата на котела 58=59 градуса
1.3сек.-подаване 66сек.пауза
plamenmaistora - специалист
Помпата трьгва на 55 и спира на 52 за около 5 минути,после пак 53/54/55 итака 90 минути.

температурата над 24 градуса,разхода минимален.
rosso666 - специалист
АБЕ НЕЗНАМ дали защото почистих котела или притворих първия ход на котела (там където по птинцип се зареждат въглищата) изходните гзове паднаха с 10 градуса????
milenskior - специалист
Най-вероятно е от почистването.
Аз моя Виадрус го чистя всяка неделя.
От 2 седмици съм сложил термометър на изходящите газове и ми прави впечатление, че към края на седмицата започват да стават по-горещи.
След почистване на котела температурата има пада.
Просто се подобрява топло обмена след почистването.
gimos75 - напреднал
Здравейте.И аз съм се зарибил да си направя сам пелетна горелка и засега съм си набавил шнек спирала,редуктор и мотор.Не съм почнал да сглобявам още.Не знам каква горивна глава да си направя.Някой от вас завършил ли е проекта си и каква глава е ползвал и доволен ли е?
joro39 - специалист
123 мм 250 мм дълга
gimos75 - напреднал
joro39 написа:
123 мм 250 мм дълга
Дам аз съм решил да е 200x250мм горивна камера.С вертикално горене.Ще видим какво ще стане.Като напредна с материалите ще направя малко снимки.От каква стомана е направена горивната камера?
plamenmaistora - специалист
моята беше направена от риза на камион 123 мм
rosso666 - специалист
Оригинално горивната камера се прави от термоустойчива стома на.дебелината на стоманата е поне 5мм
Аз мисля да направя първо един макет от черна стомаа да видим как ще работи,и след това ще се прави с качесрвени материали.
gimos75 - напреднал
rosso666 написа:
Оригинално горивната камера се прави от термоустойчива стома на.дебелината на стоманата е поне 5мм
Аз мисля да направя първо един макет от черна стомаа да видим как ще работи,и след това ще се прави с качесрвени материали.
И аз така ще направя.Спрял съм се на подобна конструкция.

Изображение[/quote]
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: