• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
bulhomes2 - майстор
Фитилчо написа:
...Дъсчената ще стане бързо,имам самонавивна с ленти като картечница на хилти :razz:
Предполагам говориш за ленти с видии. Те са за гипскартон. За дъвро е много по-бързо с пневматичен такер. Каква е целта ти за това лепило, че го търсиш? Херметичност? Нужна ли е?

ПП. Имам една приятелска забележка към теб. Надявам се да не ми се разсърдиш, но мисля, че е видно колко хора се опитват да ти помогнат. Пишеш си и питаш за нещата както то си ги знаеш, но няма как другите хора да ги знаят. Виждаш, че след почти всеки твой пост пак те питат (и се чудим) какво си искал да кажеш. Някакъв Диков вкара по едно време, който изглеждаше, че всички трябва да го знаем. Убеден съм, че до този момент никой от аудиторията не е наясно с практическата законова обстановка със съседите (съсобственици :? ) Уж обясни за средните черти на "А"-тата и уж ги показа, че си ги турил, ама нещо не ги видях. Пак ти казвам - темата си е твоя и си питай както си искаш, но ще е по-лесно да ти се помогне.
Последна промяна от bulhomes2 на ср дек 10, 2014 11:01 pm, променено общо 1 път.
radius - майстор
Аз само да се включа чисто формално - така кръстена темата малко заблуждава, няма как да е изцяло направи сам. А иначе явно върви работата.
Фитилчо - майстор
Прекръстете я щом не е направи си сам.
Сега вече ще стане направи си сам - ще си я правя изцяло сам =D>
Фитилчо - майстор
Даже може да я локнете направо, щото е против правилата.
VLADO66 - майстор
Айде сега,много добре си върви темата.
prascho - майстор
Като типичен българин, Фитилчо има определени виждания как трябва да се случат нещата. Той все пак иска да се застрахова /българска черта/,като търси подкрепа и от съфорумците, че е на правилния път. Иначе казано да не се мине в технологията :). В това отношение го разбирам човека.

Не бих казал, че чак пък толкова са му неясни питанията. Вярно, че мятам поглед отгоре отгоре на темата. Диков е бившия главен архитект на София, като по негово време станаха отределени кадастрални преобрзувания. Абе като всяка държавна институция - пропита от корупция, ламтяща за рушвети и облаги.
Фитилчо - майстор
Точно така, Прас :wink:
Точно по времето на Петър Диков са станали тия гоМна и как пък нито един от тримата нови "съсобственици" не си спомняще, че притежават парцел в едно УПИ с други двама.... :)
Това, което търся е не да се застраховам, а да обсъдим евентуални по добри методи от тези, които съм измислил.

Ето примерно няма да лепя никакви дъски, даже ще ги наредя през 1 см разстояние горе на покрива :)

Или пък това с Канализацията от Цилков.... не го знаех. Ще поема риска защото нямам друг канал наблизо, но ще се опитам да го огранича с клапа на тръбата на тоалетната за да не връща. :razz:
prascho - майстор
Тъй де, човек не може непрекъснато да следи всички новости във всеки един сектор. Действително при положение, че има нови по-подходящи материали на пазара си е грехота човек да се мъчи с остаряли методики...
ZEDYCUS - майстор
Фитилчо, няма смисъл да ги слагаш на отстояние 1см щом са сурови, сложи си ги плътно и догодина фугата ще си стане сама 1см. На беседката пода го редих плътно, след година бяха зяпнали към 1,5см на места, бяха сурови и моите. :partyman:
Вадим Владимиров - специалист
Фитилчо, още не съм забелязал как ще монтираш плътната дъсчена. :) Защото нагоре е лесно.Относно ватата бих те посъветвал да ползваш 70кг/м3 и 40кг/м3 комбинирано. Но как ще я закрепиш тази вата? Как ще изолираш ребрата откъм стрехата?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 27

Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: