Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
Да не е за 127 волта ?
gimos75 - напреднал
И на мен това ми мина през ума.Но нямам 127в траф за проба.Утре ще меря каква му е консумацията на ток и да пробвам да го регулирам с семистор.
Junak - майстор
Недей. Ще го ошеташ. За проба по добре опитай през една 100W лампа последователно
tehribo - специалист
А какво искаш да направиш с този мотор?
Кики - специалист
nikolovvd написа:
Може да се окаже, че е за 200V на 400Hz.
Голяма е вероятността да се окаже точно това, не че няма да завърти и на 50Hz но няма да му е готино.
lov - майстор
Късно видях темата. Каналите са му прекалено малко и по вероятно е за висока честота. На всичко отгоре е с наклонен ротор което е показателно че предвидено самостоятелно развъртане в определена посока. Тоест двете намотки са си работни. Дори може и да се ползва и двуфазно захранване. При тези техники има много такива изгъзеци че без табелка човек трудно ще се оправи.
nikolovvd - майстор
Какви табелки? Това е военна съветска техника - СТРОГО СЕКРЕТНА! :lol:
todortv - майстор
Какъв е този пръстен/гривна в задният капак на мотора?
gimos75 - напреднал
tehribo написа:
А какво искаш да направиш с този мотор?
Към тази моторетка има и редуктор и искам да ми върти шнека на пелетната горелка която искам да си направя сам(самоделка).Е не знам дали ще се получи но съм длъжен да го пробвам.Мотора е от военна машина от седемдесетте години та не знам какво са правили може и да е за 200Хц
Последна промяна от gimos75 на чет дек 11, 2014 9:16 pm, променено общо 1 път.
gimos75 - напреднал
todortv написа:
Какъв е този пръстен/гривна в задният капак на мотора?
Снимката която съм направил е от вътрешната страна на капачката.Малкия пръстен в средата е за лагера а големият отвънка е за статора.

Тема "Какъв е този електромотор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: