Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
nikolovvd написа:
Какви табелки? Това е военна съветска техника - СТРОГО СЕКРЕТНА! :lol:
Точно на мен не ми ги обяснявай тея техники :lol:
В интерес на истината не можах да се сетя от къде е. Макар че руснаците не пропускат да сложат някакъв номер или табелка. Не забравяй че тая техника е мислена да може и аборигени да се справят с нея понякога.
gimos75 - напреднал
Ами може би да е BG изпълнение,не знам.
tehribo - специалист
200Hz монофазен, едва ли :?:

Трифазен ток имаш л??
hidrazin - майстор
Не е за 200Hz нито за 400Hz. Това е двуфазен асинхронен микро двигател от серията 2АСМ-50 или 100 или 200 или 400.
Последните цифри 50, 100, 200 и 400 са въртящият момент. Има ги в няколко разновидности - освен по въртящият момент и по напрежението.
Има ги за напрежение 110V и за 220V. Вътре са две намотки. И двете са еднакви и разположени на 90 градуса. За съжаление без табелка няма как да ти помогна да разбереш на колко волта е. Ето извадка от една стара книга. Явно тогава още не са се произвеждали за 220V.
Прикачен файл:
2АСМ-ххх.jpg
Изображение
Изображение

При тези данни може пък колегата tehribo да ти подскаже как да го пуснеш. :?
:partyman:
gimos75 - напреднал
Супер.Според таблицата мотора ми е 2ACM-200.Днес му мерих тока и беше 280мА.Как се смята кондензатора?

Прикачен файл

698_big.jpg
698_big.jpg (17.58 KиБ) Видяна 1668 пъти
Последна промяна от gimos75 на пет дек 12, 2014 12:57 am, променено общо 2 пъти.
hidrazin - майстор
Радвам се че съм помогнал. И както казах - не се подвеждай от таблицата. Тя е само за тези на 110V. Има и за 220V.
:partyman:
sbirov - специалист
gimos75, включвай го както си го снимал в първия пост.Няма кондензатори!
Чудех се, къде съм виждал такъв двигател...Докато хидразин не написа АСМ :bulb:
В стара "казармена" киноподвижка - навиваше лентата.
gimos75 - напреднал
sbirov написа:
gimos75, включвай го както си го снимал в първия пост.Няма кондензатори!
Чудех се, къде съм виждал такъв двигател...Докато хидразин не написа АСМ :bulb:
В стара "казармена" киноподвижка - навиваше лентата.
Всичко точно само не разбрах как да го свържа без кондензатор.На снимката единия край на намотките е свързан общо(белязка 1)другите краища са отделно(белязка 2 и 3).Да пдам захранване на краиша 2 и 3 ли(като станат намотките последователно) или да ги дам двете намотки паралелно и да подам захранване?А може би има в момента 3те извода да са за 110 и 220 волта.Възможно ли е?
Virtuozo - специалист
Ти сам си стигнал до много добър резултат. Тая работа да става хем на 110 хем на 220 хич не я вярмам! Виж снимките та той е няколко вата и е напълно нормално като го стиснеш за ротора да спира. Аз залагам че трябва да го пускаш на 110 волта,дали без кондензатор или с кондензатор но малко по малък 2 микрофарада това още не е ясно,но е ясно че като му сложиш редуктора ще се озориш да го спреш с ръка тъй че радвай се живота е хубав :-D
sbirov - специалист
gimos75 написа:
...
Всичко точно само не разбрах как да го свържа без кондензатор...
Последователно! Ако не тръгне- размени изводите на едната намотка.Ако не бучи гадно и не грее на празен ход - има надежда да е за 220V :partyman:

Тема "Какъв е този електромотор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: