• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 46
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Stefan2000 - специалист
Като се пооправиха нещата, се захванах и завърших до край и хастарната мазилка.
За да си щадя ръката, се наложи отново да монтирам подемника.
От своя страна, завършването на измазването означава, че и електроинсталацията е положена, а и вече вкарах електричеството до къщата, макар и само на 1 временен контакт.
Дълго я премислях и консултирах, така че да съм сигурен какво правя и спокоен.
Направих я с 2 слаботокови линии за осветлението, 2 силови за контактите, и една директна
от 6 квадрата за проточен бойлер.
Много се коментират кабелните връзки. Разклоненията по силовите кабели съм ги правил със спайки, подсигурени преди пресукването с половинки устърклеми.
Снадката на рекордомана е насрещно пресукана спайка, подсигурена със запояване и изолирана с термошлаух.
Предвидил съм и трето жило, за евентуална дефектнотокова защита,
Казвам евентуално, защото в апартамента ми, а и на работното ми място, няма такава, а там прекарвам 99% от живота си,
та до колко ще е оправдано да се инвестира в къщата. Но все пак става дума за около 100тина лв., което на фона на целия масраф е нищо.

Прикачен файл

P1070743.JPG

Прикачен файл

P1070666.JPG
Фитилчо - майстор
Слагай дефектно-токова смело.
Аз също нямам в старата къща, но това не значи, че няма да сложа такава в новата, която е до нея :)
Както и заземяване също така.
Stefan2000 - специалист
Сигурно ще сложа. Най ме притеснява дали ще успет да се забият коловете.

Като стана дума за измазване, препоръчаха ми да пробвам готова суха машинна мазилка, в случая на Еуромикс.
Използвах я върху коминните тела. Това което ми направи впечатление е, че не се държи като обикновен хоросан.
Почти невъзможно ми беше да я метна. Лепеше се и се влачеше по инструментите. Държеше се по-скоро като теракол.
Посъветваха ме да я правя по-суха, но вече приключих с експеримента. Нансях я с маламашка, по-скоро като шпакловка.
Иначе е добра. Здрава, не се напуква, става финна. Може да се нанся и много тънко.

Прикачен файл

P1070675.JPG

Прикачен файл

P1070671.JPG

Прикачен файл

P1070680.JPG

Прикачен файл

P1070678.JPG

Прикачен файл

P1070679.JPG
Stefan2000 - специалист
И захващайки комина, реших че е крайно време да го изкарам над покрива.
Много се начетох и наслушах за запалени комини, и затова реших да го изолирамот гредите с итонгова облицовка.
От снимките става ясно кое, как, що.
Измазването е пак с машинната мазилка, и после финосано с бяла завършваща мазилка на същата фирма, с която
ще бъде финосана и цялата къща, но след таваните и вратите.
Ползвал съм и ъглови лайсни за мазилка, пак от Еуромикс.
За да ми излезе по тънко, всичко е зимано от завода им, но имаше кой да ми го докара for free. :wink:
Само ще се саморазкритикувам, че не уцелих много добре размера на плочата за капак, и малко ми малее, но това е...

Прикачен файл

P1070746.JPG

Прикачен файл

P1070749.JPG

Прикачен файл

P1070739.JPG

Прикачен файл

20141018_141048.jpg

Прикачен файл

20141014_175558.jpg
Последна промяна от Stefan2000(стар) на чет дек 11, 2014 11:03 pm, променено общо 3 пъти.
Stefan2000 - специалист
И вече си имам огън и в къщата, макар и в мазето.
Ама ми беше хубавое на село, като гледам снимките!
Сега просто се задушавам в града...

Прикачен файл

P1070699.JPG

Прикачен файл

P1070740.JPG

Прикачен файл

P1070768.JPG

Прикачен файл

P1070734.JPG
big_death - специалист
Браво колега ! :prayer: Не е малко това което си свършил , и най-важното е че го правиш с голям мерак ! Явно има кой да ти дава вдъхновение ! :partyman: =D>
nikolovvd - майстор
И да не забравим с една ръка!
=D> :prayer: =D> :prayer:
EDI - майстор
Идеално е. :partyman: Хич не ти малее плочата, така трябва да е, иначе ще ти откъсва въздушния поток и няма да тегли добре.И аз като ида на вилата се чувствам страхотно, не ми се връща в града. :partyman: А мазилката сигурно лепне поради пластификаторите, пък и нали е машинна.Предполагам на машината за полагане не и дреме, че е гъста, иначе щеше да я пръска като........ :lol:
Stefan2000 - специалист
big_death написа:
Не е малко това което си свършил ... Явно има кой да ти дава вдъхновение ! :partyman: =D>
Има и още малко свършено. Ще го покажа.
Колкото до вдъхновението, сам си го правя. Не разчитам на други. По важното е, поне да не ми се пречи, по какъвто и да е начин, защото това би отнело от и без това малкото ми енергия.
И другото важно. Работата да не се превръща в идея фикс, и да се върши като задължение, защото ще се превърне в тежест.
nikolovvd написа:
И да не забравим с една ръка!
Не бе. Само банята.
И пак съм си помагал с другата ръка, но съм гледал да не я натоварвам.
Положението не е било толкова тежко. То прещракването в ставата си остана и до днес :cool:
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 46

Тема "Реплика на стара Балканска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: