• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
Аз се чудя дали няма да стане да се направи горивна камера от чуггунена тръба.но нещо не мога да намеря из мрежата къде се продават за да разгледам диаметри.
gimos75 - напреднал
Кой вид глава ще правиш?Този ли:

Прикачен файл

serbatoio_panca_sito.JPG
serbatoio_panca_sito.JPG (56.11 KиБ) Видяна 3133 пъти
rosso666 - специалист
Ако ме питаш мене колега -НЕ не мисля такава реторта да правя защото ми се вижда сложна за изработка,А и безмислена не мисля да горя нищо друго освен пелети и евентуално дървесен чипс .Но за дървесния чипс се съмнявам защото не е никак на рентабилна цена(не е на далавера) двуомя се за главата да е затворен цилиндър или като тази която ти си показал по-нагоре.
Харесва ми горелката на сънсистемс но никъде не мога да намеря диаметъра на горивната камера за 18 киловата.
rosso666 - специалист
ммммда нали и аз преди няколко поста я бях постнал тази ,наистина добра изработка.Не ми харесва че винта е сложен по-ввисоко и не може да избутва пепелта сам ами и трябва на горелката допълнително у-ство за почистване.
Само ме интересува дали когато винта е на нивото на горивната камера трябва да е плътен или може да е обикновен шнек.
///20
rosso666 - специалист
ммммда нали и аз преди няколко поста я бях постнал тази ,наистина добра изработка.Не ми харесва че винта е сложен по-ввисоко и не може да избутва пепелта сам ами и трябва на горелката допълнително у-ство за почистване.
Само ме интересува дали когато винта е на нивото на горивната камера трябва да е плътен или може да е обикновен шнек.
///20
gimos75 - напреднал
Искам да си направя горелка която гори вертикално заради котела който имаме.Заварян е от баща ми и е тясен и висо.За да не блъска огъня в ризата.Да не би да е сложен шнека по-нагоре за защита от обратен огън :?:
rosso666 - специалист
незнам ???http://www.emundia.com/pellet-burner-ko ... tinumbio24 това също е добър вариант а и има размерите на горивната камера за 16киловата .Ето и едно клипче https://www.youtube.com/watch?v=uj7PACWVe68
моторче за шнека от къде си си намерил.

https://www.youtube.com/watch?v=gl9OmDUhU5A ето това е нещо подобно на това което си замислил.
gimos75 - напреднал
Имам едно моторче с редукторче руско 2вата и се мъча още с него че е на 110 волта,но имам желание да си взема мотор-редуктор 180вата на миксан например.
rosso666 - специалист
нема да стане 2 вата(колко оборота прави на миута) за проба на пелети може но както искаш да гориш голям диапазан материали ти трябва як мотор.
това 180 вата е добре за пелети!!
Аз друго си мислех за модела на горелката който си показал-според мен когато шнека е на нивото на горящите пелети ще почне да гние.
това си е лично мое мнение .
А какво измисли за материала на горивната камера???? от каква стомана ще я павиш/
ако намериш някаква далавера за термоустойчива стомана свиркай и аз искам да си взема.
КО я правиш от неръждавейка (имаше 2-3 номера 310 316 не помня със точност) имай в предвид да си направиш втори дубликат за подмяна.
аз на ератовската горелка направих бъркалка(има го из постовете ми) от 5мм термоустойчива стомана и за 2-3 месеца изгоря почти половината .ДОбрече си направих още две бройки за смяна.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: