ArturDent написа: А на твоя приятел му кажи че обезвъдушители се слагат на най-високата част(и) по трасето.Обезвуздушители имам на всякъде където трябва - на колекторите и на всеки радиатор, въпроса беше конкретно този дали върши работа или както вече разбрах никаква
Ако имаш няколко "гърбици" - на всяка. Точно там където ти го е сложил не върши нищо.

ArturDent написа: Това наистина са автоматични обезвъздушители, но успяват да работят и отворени системи. Поне моите.
Като махна капачките излиза въздуха, а след това евентуално започва да капе или спира свистенето в зависимост от качеството на обезвъдушителя и събрания боклук/варовик.
bigdragon написа: При поставянето на такъв обезвъздушител, при малки замърсявания на отворчето и липса на достатъчно налягане за затваряне, той започва да таи...Капенето ме притеснява и тук възниква следващият ми въпрос, ако направя системата затворена какво ще стане с това капане при създалото се налягане? Ще спре да капе от него или може и да продължи? Капачките ще устискат ли? Ще капе или ще тече вече