Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
Хайде сега намерете си един аналогов уред и пак направете тези измервания :)
gniav - напреднал
Премерете със стрекови уред дали ги има тези 43 в. Електронните често отчитат индукция.
FM STEREO - специалист
Отчитат индукция друг път,при измеране на подобна утечка с цифров уред показа някакво напрежение,измерено с стрелкови (аналогов) уред показа почти същото напрежение,търси причината за появата му!
DMN - майстор
FM STEREO написа:
при измеране на подобна утечка с цифров уред показа някакво напрежение,измерено с стрелкови (аналогов) уред показа почти същото напрежение
Колега, съжалявам, че пак се налага да те поправям, но предните две мнения преди твоето си имат своето основание. Аз също съм се лъгал с цифров уред - мерих някакво напрежение на трансформатор и ми показваше около 10V. Включих някакъв малък консуматор и нямаше и помен от тези 10V. Като измерих с аналогов уред също нищо не показа. За да не пиша непроверени неща, току що измерих вътрешното съпротивление на аналогов и цифров уред в обхват на волтметър - на цифровия е 10 мегаома, а на аналоговия 1 мегаом, мисля, че това трябва да ти говори нещо :)
FM STEREO - специалист
Добре,как след като на цифровия е 10 мегаома,той отчита по индукция,а аналоговия с 1мегаом не?
DMN - майстор
Ами да го обясня по разбираемо - аналоговия уред е с магнитоелектрична система, на тази система и е необходим някакъв ток да я задейства, този, който преминава през бобинката, и този ток е доста по-голям отколкото при цифровите уреди, които си работят на съвсем друг принцип. Сам разбираш, че когато има такива "фалшиви" напрежения, тока е толкова нищожен, че даже не може да отклони стрелката на аналоговия волтметър през делителя на напрежение, който си имат.
lov - майстор
Що ми се чини че проблема е по голям и имат нарушена нула на цялата сграда. В момента ползват ВиК инсталацията за такава.
dyaneff - майстор
lov написа:
Що ми се чини че проблема е по голям и имат нарушена нула на цялата сграда. В момента ползват ВиК инсталацията за такава.
+1
Virtuozo - специалист
Мене пък ми се чини че пишете в тема в която създателят и не е писал от половин година :wink:
hidrazin - майстор
:-D Даже човека от месец не е влизал във форума.
:partyman:

Тема "Помощ за странна утечка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: