• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kafaka - специалист
sozi написа:
Днес ново 20 :?: изгора ми запалката и сега си :? мамата .Някой знае ли какъв живот имат тези запалки и сменял ли е колко струва
http://www.energy-economy.eu/bg/83-резервни-части
sozi - напреднал
kafaka написа:
sozi написа:
Днес ново 20 :?: изгора ми запалката и сега си :? мамата .Някой знае ли какъв живот имат тези запалки и сменял ли е колко струва
http://www.energy-economy.eu/bg/83-резервни-части
БЛАГОДАРЯ :supz:
ivoto - специалист
Какво означава, когато пелетите започват да димят много, без да се запалват?
Няма как да са овлажнели... От една партида са... Може ли тръбите във водната риза да са задръстени за един месец, и пелетите да се "задушават" ? При почистен пепелник, правя бели димни кълбета и възпламеняването става леко взривно...
sozi - напреднал
ivoto написа:
Няма как да са овлажнели... От една партида са... Може ли тръбите във водната риза да са задръстени за един месец, и пелетите да се "задушават" ? При почистен пепелник, правя бели димни кълбета и възпламеняването става леко взривно...
При мен това се получаваше когато бях взел едни пелети само от бор и когато кошничката при първоначално пълнене се пълнеше до горе .Пушеше пушеше и изведнъж избухваше в пламъци .Намалих подаването на първоначално пълнене като гледах горе долу леко да порива отвора на запалката,и нещата са оправиха
naskov - майстор
ivoto написа:
.
Tова е много опасно, особено за 15киловатовите камини. Намалявай първоначалната доза!
ivoto - специалист
Мерси много.
Първоначалната доза параметър Pr40 ли е?
В книжката го дават М-9-4-03 - "Време за презареждане при запалване" и трябва да се движи между 0 и 225 секунди. При мен мен (за 23 киловатовата) беше заводски оставено на 120"
При вас колко е? И това ли е верния параметър.
mimitoni - специалист
При мен М9-4-03 е 40сек. М9-4-04 е 200сек.
ivoto - специалист
Баси ужаса... Защо при мен е три пъти повече времето? Миналият сезон нямах такива проблеми...
Преди този сезон виках инсталатора да ми чисти печката и явно като е пипал по настройките е оакал зареждането...
Утре ще пробвам с 40 секунди...
filmatoplo - майстор
:) Такова нещо клиента хептен да не разбира не е желателно.
benimm8808 - специалист
ivoto написа:
Баси ужаса... Защо при мен е три пъти повече времето? Миналият сезон нямах такива проблеми...
Преди този сезон виках инсталатора да ми чисти печката и явно като е пипал по настройките е оакал зареждането...
Утре ще пробвам с 40 секунди...
М9-4-03- е първоначалното пълнене,както и последващите,ако гасне камината.
М9-4-04- е това е времето когато започва да подава пелети след първоначалното пълнене.
При мен първоначалното пълнене беше високо и затова димеше(не можеше да запали) и в крайна сметка се взривяваше.
Намалих първоначалното пълнене,както и увеличих интервала за подаване след него и сега нямам ядове-пали и гори нормално при запалване.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: