Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
Хубаво де, реших проблема в стил "Направи си сам"...батерия 6V от 2 батерии за телефон 3.7V, свързани последователно. Имах развалени телефони и някакви втасали батерии. Използвах оригиналната букса в радиото, като я запоих за батерията, самият кабел за зареждане му отрязах щепсела и на единият пин на кабела отрязах частично изолацията, за да се образува плоска повърхност. С каноколит в буксата на радиото сложих една пластмасова вложка. Идеите са 2 - поляритета да не се обърка при зареждане и да не може да се свърже кабел с щепсел и да се включи в контакта, за да не гръмне. Зарядното е някакъв адаптер с регулируемо напрежение, сложено е на 7V.
miroton - майстор
thinkpad написа:
Хубаво де, реших проблема в стил "Направи си сам"...батерия 6V от 2 батерии за телефон 3.7V, свързани последователно. Имах развалени телефони и някакви втасали батерии. Използвах оригиналната букса в радиото, като я запоих за батерията, самият кабел за зареждане му отрязах щепсела и на единият пин на кабела отрязах частично изолацията, за да се образува плоска повърхност. С каноколит в буксата на радиото сложих една пластмасова вложка. Идеите са 2 - поляритета да не се обърка при зареждане и да не може да се свърже кабел с щепсел и да се включи в контакта, за да не гръмне. Зарядното е някакъв адаптер с регулируемо напрежение, сложено е на 7V.
Ша са запалиш с тия батерии.
Leon - специалист
Няма да се запали той, а детето за което го прави!

:sad:
miroton - майстор
Leon написа:

:sad:
А па детето ко му е виновно.
Прочети литиевите батерии-опасни са.
Leon - специалист
Добре, че ми каза!

:lol:

Четеш ли какво съм написал?
thinkpad - майстор
Leon написа:
Инструктирах родителското тяло как да го зарежда. С разреждането проблеми няма да има. Имам фенерче, което ползва такава батерия и си го ползвам вече над година. Само трябва да се внимава да не се оставя дълго да се зарежда, за да не се презареди. Ако бях го направил с обикновени LiIon елементи, пак същата работа. И един термопредпазител ще се сложи в пакета и е готов.
То и оригиналното зареждане на оловният акумулатор на 220 волта през кондензатор(сигурно има и друго от другата страна, хич не съм разглобявал толкова да го гледам) не е много умно и никак не пази от презареждане, но за него никой нищо не каза. И там може един пожар да се запали...Тука поне е ниско напрежение, зарежда се със 7V.
miroton - майстор
За оловния може да има ценер
thinkpad - майстор
miroton написа:
За оловния може да има ценер
Това не го прави по-интелигентно зареждане. Просто съм сменил една бомба с друга бомба. Разликата е, че ще има термопредпазител на 72 градуса, ако тръгне се презарежда - да не гръмне, а да прекъсне заряда. Другото е, че каквото и да стане 7 волта от зарядно не са 230V от контакта.
nikolovvd - майстор
Намери един адаптор за касов апапарат Тремол или Дейзи на 7.5V и не прави щуротии.
Ще стане бела и цял живот ще съжаляваш.
Ако искаш пиши къде да ти пратя и колка акумулатора 1.2V 1300 mAh ти трябват и да ти ги пратя за моя сметка.
Последна промяна от nikolovvd на съб дек 13, 2014 11:46 pm, променено общо 1 път.
thinkpad - майстор
nikolovvd написа:
Намери един адаптор за касов апапарат Тремол или Дейзи на 7.5V и не прави щуротии.
Ще стане бела и цял живот ще съжаляваш.
Тоя адаптер не прави радиото преносимо. А какво имате против тези елементи, не мога да разбера? Когато търсех оригинален акумулатор, всички ме пращаха да си правя батерия от такива елементи или да сменям акумулатора с по-голям? :? Иначе имам и 18650 3.7V 2200mAh, но много големи.

Тема "Акумулаторна батерия 6V - търсене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: