Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolovvd - майстор
thinkpad написа:
...батерия 6V от 2 батерии за телефон 3.7V, свързани последователно.
..............
Зарядното е някакъв адаптер с регулируемо напрежение, сложено е на 7V.
Хайде сега да смятаме!
2х3.7V=7.4V
Излиза, че ще зареждаш 7.4V акумулатор с 7V зарядно.
Мислиш ли, че ще се получи? :?
thinkpad - майстор
nikolovvd написа:
Мислиш ли, че ще се получи? :?
Мисля, че бях неточен в описанието. Малко повече от 7V е, към 7.6.
nikolovvd - майстор
Ако искаш ще ти изровя едно зарядно за Датекс МР5000, адаптор и пакет акумулатари и ще ти ги пратя. Зарядното е платка 2-3 см. Има електроника, която следи зарядния ток, напрежението и температурата на акумулаторите. Ако ще ти е по-лесно целия Датекс ще ти пратя.
thinkpad - майстор
Абе аз ли съм нещо прост или не мога да разбера причината, поради която се притесняваш толкова от литиево-йонните елементи? Лично аз каквото съм набарал при мене, съм го захранвал с такива - радиота, фенерчета и т.н. Опасни са при презареждане или късо съединение. За това ги правя пакетите в комплект с термопредпазител.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Абе аз ли съм нещо прост или не мога да разбера причината, поради която се притесняваш толкова от литиево-йонните елементи? Лично аз каквото съм набарал при мене, съм го захранвал с такива - радиота, фенерчета и т.н. Опасни са при презареждане или късо съединение. За това ги правя пакетите в комплект с термопредпазител.
Насочи се към първите десетина думички от поста си.
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Насочи се към първите десетина думички от поста си.
Щях да ти напиша нещо...ама размислих. Не си струва да се занимавам с теб. Бъди със здраве. :drinkers:

Тема "Акумулаторна батерия 6V - търсене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: