От мобилни телефони до цифрови камери
gogyto - специалист
Да не отварям нова тема се намествам в тази да питам този модел http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/7489.html дали го има някой да сподели мнение, понеже горните линкове са стари и така и не разбрах какво е взел колегата.
А също така дали има две цедки за единично и двойно кафе.
Chefo77 - майстор
gogyto написа:
Да не отварям нова тема се намествам в тази да питам този модел http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/7489.html дали го има някой да сподели мнение, понеже горните линкове са стари и така и не разбрах какво е взел колегата.
Цедката на всички машини е единична, просто има 2 чучура отдолу. Ако искаш две кафета - 2 чаши, под всеки чучур по една. Ако искаш едно - двата чучура в една чаша :)
gogyto - специалист
Chefo77 написа:
gogyto написа:
Цедката на всички машини е единична, просто има 2 чучура отдолу. Ако искаш две кафета - 2 чаши, под всеки чучур по една. Ако искаш едно - двата чучура в една чаша :)
Чучурите ясни те въпроса е, че ето този аналог http://www.clatronic.de/products/en/Sma ... chine.html (който ще е на промоция от понеделник в Кауфланд за 99лв.) е с две цедки за едно или две кафета, но пък май няма крема-диск, та се чудя коя от двете да избера.
MamaMy - майстор
Chefo77 написа:
Ако става дума за коментираните по темата машини, да. Съгласен съм. Иначе има много други машини и те са със сменяеми цедки. Има двойни и единични.
Chefo77 - майстор
MamaMy написа:
Chefo77 написа:
Ако става дума за коментираните по темата машини, да. Съгласен съм. Иначе има много други машини и те са със сменяеми цедки. Има двойни и единични.
Двойна или две отделни?
На всички машини цедката ръкохватката в момента на правене на кафе е един брой. На някои (по-евтините), цедките са 2 вида - по-плитка за едно кафе и по-дълбока за 2. Но пак е един брой, не слагаш 2 отделни цедки за двата отделни чучура. По-скъпите модели имат винтова система и цедката просто променя височината си вътре в ръкохватката.
Мисля, че говорим за едно и също обаче и аз не се изказах правилно :)
gogyto - специалист
Chefo77 написа:
MamaMy написа:
Chefo77 написа:
Двойна или две отделни?
На всички машини цедката ръкохватката в момента на правене на кафе е един брой. На някои (по-евтините), цедките са 2 вида - по-плитка за едно кафе и по-дълбока за 2. Но пак е един брой, не слагаш 2 отделни цедки за двата отделни чучура. По-скъпите модели имат винтова система и цедката просто променя височината си вътре в ръкохватката.
Мисля, че говорим за едно и също обаче и аз не се изказах правилно :)
Точно така е. На някой са две цедки просто ги сменяш ако правиш 1 или 2 кафета, това беше и питането ми относно модела на Ариели, защото абсолютно същата на вид модел на Клатроник е с две такива цедки, но пък май няма крема диск, поне до колкото чета в интернет за комплектовката на двете.
Chefo77 - майстор
Не съм особено сигурен, но крема диска не беше ли просто плочка с много фини отвори по нея, която се слага под основната цедка? Ако е така, не виждам проблем да си я направиш и отделно, а сега да инвестираш в по-добра машина, ако имаш такава опция.
Иначе от двете (Ариели и Клатроник) сякаш повече доверие ми вдъхват Ариели.
gogyto - специалист
Chefo77 написа:
Не съм особено сигурен, но крема диска не беше ли просто плочка с много фини отвори по нея, която се слага под основната цедка? Ако е така, не виждам проблем да си я направиш и отделно, а сега да инвестираш в по-добра машина, ако имаш такава опция.
Иначе от двете (Ариели и Клатроник) сякаш повече доверие ми вдъхват Ариели.
И аз се спирам на Ариели, понеже преди малко измъкнах една самобръсначка на Клатроник купувана 2011г и съм я забравил в шкафа ама е ..трагедия :-D
Явно съм я забравил умишлено :lol:
Chefo77 - майстор
Е аз имам опит с една машинка за подстригване, отдааааавна съм я пратил във вечните машинни полета. Май заради нея оплешивях, тя малко като епилатор беше :lol: :lol:
gogyto - специалист
Утре ще я поръчам тази аз, няма какво да му мисля повече. :rock:

Тема "Избор на бюджетна кафемашина Arielli" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: