• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:? Това не го разбрах.
syrfist_bg78 - помощник
Снощи при минус 3 на вън вътре беше 26 градуса
Отоплявам 120 квадрата
syrfist_bg78 - помощник
Гори малко под кило и половина
syrfist_bg78 - помощник
Единствения ми проблем е че кошничката ми е от желязо а не от неръждавеика и почти ми прегоря предната решетка. :?
filmatoplo - майстор
Моята е от неръждавейка и пак утъня леко предната решетка в долния край.
ttttttd - специалист
Търсете по скрап пунктовете неръждавейка дето я лови магнит.4 мм няма прегаряне.Ето снимки на притито дето стартирахме днес.24 киловата.

Прикачен файл

Снимка0379.jpg
Снимка0379.jpg (113.94 KиБ) Видяна 2447 пъти

Прикачен файл

Снимка0378.jpg
Снимка0378.jpg (105.11 KиБ) Видяна 2447 пъти
syrfist_bg78 - помощник
моето прити е същото с допалнителна вратичка отгоре за почистване на ризата . Бункера ми е малко фалшив от пожарогасител . Ако някой има за продан готов можем да се разберем ?
filmatoplo - майстор
Моята горелка и бункер са 1към 1с това.
ttttttd - специалист
Тази е 100х100 .Развива 60 градуса при постоянно включена помпа.Отоплява двуетажна къща.Предната решетка е 6мм на 100 процента отворена.Но разстоянието от делителя и е на 6 мм.Днес ще го повдигнем на 8мм.Да видим още колко ще качи.При първата проба с гребенче на 8мм работеше добре около 2,30ч и след това започна да изпуска повечко пелети от пред.Така че направихме на 6мм и всичко е ок за сега.Остава задната вратичка на горелката и подходящ отвор.Радиаторите са алуминиеви 600мм плюс едно климатично тяло.Това е за сега.Остава да видим как ще е разхода след прецизно уплътняване на кюнци вратички и ревизии със силикон.

filmatoplo: Не знам какво не си доволен от твоята.При положение,че е 150х100 и отопляваш по малка площ.
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: