milo65 написа:LazarGanev написа:Намали ги за съответните степени на 6/3.5/2 и пробвай. Цикъл и вентилатор не пипайМерси за помощта Лазаре, както и на Милен за данните! Поиграх си днес да променям по малко всяка степен с малка стъпка, но явно не ми се получи...зацикли между 58-62 градуса и постоянно редуваше ту първа ту втора степен, без да може да достигне зададените 65-общо 1ч и 15 мин., а обикновено влиза в съспенд за 40-45 мин. от паленето... Върнах си старите параметри и доста бързо се справи. Явно при мен системата така е изградена, че и трябват малко повече пелети в началото, за да се справи и дозагрее по-бързо връщащата по-хладка вода, така мисля. След като влезе в ритъм, вече няма проблем, около 6 мин. работи на 1 и после почива 10-12 мин. Когато работи на 1 степен, долу в ляво на дисплея /"пламъчето"/ показва стойност от от 188-189, не знам дали е нормално...?
milo65 написа:Сърдечно благодаря на LazarGanev и на geniya за това, че ми помогнаха да си оправя настройките на горелката!!! Мога да призная, след като разбрах логиката й на работа, че параметрите бяха завишени/не от мен/, меко казано...Просто се доверих напълно на настройките, направени от дистрибутора на greyko, а явно съм се предоверил. Ако аз сам си бях измерил подаването на пелети от големия шнек, нямаше да има нужда да изразявам съмнение в препоръчаното ми в тази тема от хора, които са наясно и са врели и кипели... На практика: може би при мен шнекът е на около 55 гр., но това не попречи да намаля load-а и на трите степени, които вече са:...6.2/3.4/2.0, може би има още маааалко да се намали....но котела заспа на 60 гр., а в стаите- 24.5, разходът видимо е по-малък, независимо, че не влиза в изчакване...Радвам се че ти увря главата и схвана смисъла на нещата