Напишете въпрос свързан със санирането.
prascho - майстор
В твоя случай, аз бих си купил стиропор 3-4 см и бих налепил плочите по метода на топките върху стената. Отгоре шпакловка с мрежа и гипсова шпакловка /може и готова смес наречена диспопласт/.

При поставянето на стиропорените парчета 50/100 см ги невелираш чрез нивелир и канапи!!!

Не стана ясно дали има външна изолация? Ако има може дебелината на стиропора да е 2 см, но ако няма задължително над 3 см.

Като втори вариант се сещам метала конструкция с вата 5 см, но според мен влагата ще преминава през бетоновата колона и ще наруши топлоизолацонните качества на ватата. Помисли над първия вариант. Аз съм си положил 6 мм депрон, но не се отоплява за да ти кажа какъв е ефекта. Мнението на форумците е скептично и ще застанат на 100% зад стиропора. Пък и на теб варианта с депрона не ти върши работа тъй като бетоновата колона ще остане неизолирана доколкото разбрах!!! Ползвай хубави лепила :) .
pipbel - майстор
Не на 100% - аз съм за фибран отвътре, не стиропор.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
pipbel написа:
Аз съм за вата :-)) При всички преброявания съм за спестяване на милиметри изолация. Просто няма смисъл.
prascho - майстор
pipbel написа:
А не е ли по правилно колоната с фибран тухлите с епс :?:
pipbel - майстор
Прасчо - така е, само че отвън. Отвътре аз бих си сложил само фибран.
Още повече че той казва "бетонна носеща стена". Ти къде видя че има тухли - снимката изобщо не е добра....
b_stoilov - специалист
За фибран за вътрешна изолация и дума не може да става :!: Втори път такава грешка няма да направя :!:

Стената няма външна изолация.На стената е и вратата на стаята.Купена е нова врата на която касата е с размер от сегашната дебелина на стената.Не мога да залепа 20мм стиропор понеже вратата няма да стане. С 5мм фибран няма ли да се изолира що-годе стената?Важното е да няма мухъл.Може да е по-студена от другите.Не ме бърка толкова.Даже 5мм са много.По-скоро 3мм за да не се получи чак такава кривина на стената. :?

Прикачен файл

31-03-08_1643.jpg
31-03-08_1643.jpg (28.79 KиБ) Видяна 3909 пъти
velsi - Почетен майстор
Изобщо няма да се изолира. По-добре не си хвърляй парите на вятъра.
prascho - майстор
Не знам какво изравяване на стената си представяш с 3 мм :). Само колоната ли се явява външна стена?
b_stoilov - специалист
Да.Само това което е бетон е външната част от стената.

Значи: идеята ми е да залепя депрон в/у бетона 3мм примерно и от там като се тръгне с гипс та до вратата да свържи на 0 шпакловката.За да изправя стената трябва да издълбая бетона към 10мм така,че да сложа изолация и да изправя стената.Т.като това няма как да стане лепя депрона и правя стената още по-крива отколкото е в момента. :?
prascho - майстор
Правиш опит да подмениш взетата каса на вратата с по-широка или пускаш обява за продажба на цялата врата. Но това с депрона е къртовско и напълно незаводолително като резултат. Като пореден вариант може да се замислиш да изолираш бетоновата колона с наличие на зъб. С някаква мебел или шкафове да се прикрие. Какво е предназначението на помещението?

Тема "Премахване на вътрешна изолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: