• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
na6'ta mama - напреднал
От банята на съседите над мен тече, вероятно проблем с подовата канализация- правиха ремонт, следствие на което, моята баня е потънала в плесен и влага. Те обаче не искат да си поправят нещата, а аз не знам как да ги принудя. Имам протокол от общината, че течът е от тях с предписание да го отстранят - нищо. Предложих да поема част от разходите - нямало такива плочки и пак нищо. Заплаших ги със съд, но адвокатката ми каза, че това ще е дълга работа и несигурна.
Та, ако някой има опит в подобна ситуация или идея, МОЛЯ споделете я.
miroslav_kn - специалист
според мен варианта е да освежиш банята така че да не се вижда мухала и тн. после си правиш една застраховка на апартамента и като се появи пак мухала и плесена или ако има видими следи от теча застрахователите ти плащат ремонта и съдят комшиите ти за да си възстановят парите. Аз мисля след като застрахователната компания осъди един два пъти комшиите ти те ще си направят ремонт без да мислят много много. После ти изтича застраховката и не я подновяваш.
Давам го като съвет защото майка ми я наводняваха 5 пъти много опаки съседи отгоре и не и платиха нито лев нито си оправиха течовете но като се застрахова точно след 3 месеца всичко беше О.К.
Дано да съм дал добър съвет
anmoll - специалист
Ама,много сте хитри бе :-D Никога не бих се сетила.
SHL - специалист
na6'ta mama написа:
От банята на съседите над мен тече, вероятно проблем с подовата канализация- правиха ремонт, следствие на което, моята баня е потънала в плесен и влага. Те обаче не искат да си поправят нещата, а аз не знам как да ги принудя. Имам протокол от общината, че течът е от тях с предписание да го отстранят - нищо. Предложих да поема част от разходите - нямало такива плочки и пак нищо. Заплаших ги със съд, но адвокатката ми каза, че това ще е дълга работа и несигурна.
Та, ако някой има опит в подобна ситуация или идея, МОЛЯ споделете я.

Това с идеята за застраховката е добро. Аз също съм съветвал, някой мой клиенти за това. Но ето и един по-нестандартен съвет :anmachen:

Така, сега за да няма спекулации, аз изтрих, това, което бях написал тук.Ако питащата го е прочела - добре, ако ли не - няма значение.
Трия тази част от поста, защото от него могат да се възползват и не до там добри хора или майстори... Такива съвети по форуми не се дават, ама от време на време и на мен ми идва до гуша от хора, които все ти правят мизерии...
Последна промяна от SHL на ср апр 02, 2008 6:33 pm, променено общо 3 пъти.
anmoll - специалист
SHL,това е бая гаднярско нали :? а защо да си ослужняваш отношенията с комшията когато друг може да свърши черната работа :)
крум - специалист
Да, и ако досега е имало само течове и мухъл, занапред по-добре ще е да продадете апартамента и да се изнесете през няколко квартала (поне) от съседите. Такива хора имат свойството да помнят и да си отмъщават. И то доста неприятно.
SHL - специалист
Крум, Анмол и Прасчо ще ме извините, че изтривайки част от предишното си мнението, оставих коментарите ви малко във въздуха 8-[
Надявам се не е проблем за вас имайки предвид съвета, който дадох и който всеки може да използва за да направи мизерия на друг.

ПС. Между другото, жената ме скастри веднага :stock1:
anmoll - специалист
SHL ,прав си явно си свестен човек :)
крум - специалист
anmoll написа:
...явно си свестен човек :)
Или жената...:D Ей, това жените са двигател на прогреса... И основа на дипломацията!
  • 1
  • 2

Тема "теч в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: