• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
MIRO_073 написа:
П.П. И основите на стопяемите 25А предпазители не са Е22, а Е27
Мерси за корекцията. Наистина са E27. Моя грешка. Не се "цупя" заради това, че таблото е било калпаво. Просто като са преместили електромера, чиито клеми са се ползвали за връзките - смятам, че по-старателно е трябвало да свържат проводниците след себе си. Защото именно след електромера са били посочените неща, но някой го е резнал с клещите-резачки.
Работило е толкова време, значи е направено добре. Пък ти сега си го направи по твой вкус.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Работило е толкова време, значи е направено добре. Пък ти сега си го направи по твой вкус.
Работило е 2 дни преди да го снимам и ремонтирам. :-D
Тани - модератор
Тинки, как направи връзката на чашките? Виждал ли си едно време как са правили връзките на рекордомана по стълбовете? Тези връзки с десетилетия са били изложени на външни атмосферни условия и на някои места още си работят. Сещай се за какви физически натоварвания става въпрос - топлинни разширения, дъждове и снегове, ураганни ветрове които за денонощие разклащат кабела стотици пъти. Струва ми се, че драматизираш.

Официално те моля, да спреш да дразниш останалите, защото само от прочетеното за около час, разбирам че си ядосал половината форум! Явно оплакванията, които получих на лични са основателни! Няма да те наказвам постфактум, но внимавай как се държиш за в бъдеще! Край на мрънканията и оплакванията, край на коментарите ТИ какво мислиш, че е редно да НАПРАВИ НЯКОЙ ДРУГ! Не ни интересува и мнението ти относно чуждите проблеми. Може да предложиш РЕШЕНИЕ на проблема, без да го натрапваш и без да споделяш ЛИЧНИТЕ си терзания! Прочети си поне три пъти поста, преди да натиснеш бутона "ИЗПРАТИ" дали са спазени условията в предупреждението!
vk - специалист
Давайте снимки в тази тема !!
Най ме кефят разни разбичкани табла, вързани както им паднало. Рязано, снадено, някъде гърмяло и турен един гвоздей :-D
Давайте такива снимки.
jekasus - майстор
vk написа:
Изображение
Изображение
jekasus - майстор
vk написа:
Изображение
Изображение
valentino76bs - майстор
Това са български табла нали!
jekasus - майстор
Добруджански :-D Че и къде ползват мостов кабел още....
едва ги оправих, че и бояджии ме намразиха за ремонти по разп. кутии....

Прикачен файл

DSC_1816.jpg
DSC_1816.jpg (104.65 KиБ) Видяна 2247 пъти

Прикачен файл

DSC_1814.jpg
DSC_1814.jpg (84.87 KиБ) Видяна 2247 пъти
fox_vt - майстор
Оня ден една готварска печка турска Voltel от известно време падал предпазителя.Отварям я и виждам това
Прикачен файл:
20141217_180426.jpg
отдушника на фурната духа към задния капак и целта е да се облее обилно клемата със захранващите кабели със мазно и вода.
Прикачен файл:
20141217_180434.jpg
За да е сигурно че клемата ще е изцяло накисната отвън ситуацията е същата :shock: По примера на тинки бих казал че човека конструирал тази комбинирана печка на ток и ГАЗ трябва да бъде публично разстрелян.Изолационната пластина между фазовата и нулевата клема е от порядъка на 0,3 мм дебелина.

НА табелката мейд ин тюркей,дестинация за експорт българия :shock:
FM STEREO - специалист
Секакви дивотии може да се видят. Лятото един познат на мой приятел ме повика че имал проблем с инсталацията. Какво се оказа
1.Нулевите проводници усукани и там имаше прекъсване.
2. Нулата прекарана през предпазител.
3. До всички предпазители от главният свързани с проводник 1квадрат.И това го е правил "ел.техник".
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: