От мобилни телефони до цифрови камери
MamaMy - майстор
На ТомТом-а това му е дисплея от вътре. Просто върви плътно колкото е тази черната рамка.
stoy@n - специалист
Да, но ми се струва, че подсветката е колкото видимата част.....или бъркам?

Пиши на лични.
MamaMy - майстор
Бъркаш колега. Не съм го извадил от пластмасовата рамка защото е залепен. Не бързам да го чупя тъй като може да се ползва като цяла резервна част. Докато на китайчето му беше напукан тъчскрина и за това го отлепих.
Сега обаче се вглеждам в твоите снимки и ми се струва, че твоя екран е с две лампи по двете къси страни. В този случай няма да ти пасне друга подсветка освен ако не ти се занимава много.
stoy@n - специалист
Сега пък ти бъркаш :-D
С една лампа е, но е огъната във формата на дисплея. Както казах,не знам как е разположена LED подсветката и ще имам ли възможността да затворя дисплея след това. Разбира се че ми се занимава, иначе нямаше да пиша тук :-D
MamaMy - майстор
:shock: Огъната лампа не съм виждал по дисплеите до сега :?
MamaMy - майстор
То за можене да се огъват е ясно,че може Хидра. Аз дори сам си ги огъвам. Не бях виждал фабричен дисплей независимо от какво с такава огъната. :roll:
stoy@n - специалист
Да,огъната е. На тази снимка не се вижда ясно. От двата края на лампата излиза по един кабел само.
dtmf - специалист
Значи или е изгоряла лампата, или повишаващия инвертор. Ако мислиш да слагаш нещо със светодиоди трябва да мислиш и как ще ги захраниш с една батерия 3,6В.
Най лесно е да се оправи оригиналния вариант.
stoy@n - специалист
...Ако мислиш да слагаш нещо със светодиоди трябва да мислиш и как ще ги захраниш с една батерия 3,6В..
Защо? Аз мисля да им направя захранване от 12-те волта с които се захранва устройството... :?

Със сигурност е най-лесно да сменя лампата, но от къде да я намеря :-D

Тема "Видео изход от 5" TFT VGA дисплей" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: