• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
Нека намерим най-тънките цени.
prascho - майстор
Купихме си тази печка:

http://www.technopolis.bg/b2c/details/7 ... EKC6430AOW

Не ми е ясно дали бутоните се въртят в двете посоки /при включване надясно,, при изключване наляво/ или регулаторите работят само по часовниковата стрелка. В ръководствата е описано неясно: 'при завършване на готвенето, регулаторът се връща в изходно положение'. Това добре, ама назад или напред...Имате ли идея? Всички печки сега с такива регулатори...
kuuuuuul - майстор
За по сигурно върти винаги по часовниковата стрелка.
prascho - майстор
В петък вечерта ме посрещнаха с пробит бойлер дипломат на елдом 5л-ров. Разбира се минали са 5,5г при гаранция от 5 години. Емайлиран. Имат 10 години гаранция само за хром-никел. Искат 70 лв за ремонт и 3 месеца гаранция.

Та до два дни трябва да взема нов. Трябва да е над мивка и не по-дълбок от 27 см /стой в горния шкаф/. Дайте някакви насоки - Елдом, Теси, Меси....Аристон. Не виждам смисъл от проточен. Дали отново емайлиран или стъклокерамика :?: Гледам теси имат модел 6л, стъклокерамика на цена 120 в 'технополис'... :?
Chefo77 - майстор
Стъклокерамика и емайл мисля, че е едно и също.
Аристона предполагам е най-добър и ще ти хареса най-много, но е и най-скъп.
Теси не зная защо, но нещо не ми вдъхват доверие. За вкъщи ще си вземам Елдом. От малките хром-никел нямат.
kuuuuuul - майстор
5л. неръждаем на Шишков 175лв може да има и на други производители.Ето ти и един меден но не знам да ли ще ти се побере,за теб ще има намаление :lol:
http://olx.bg/boyler-15l-meden-i36438299
prascho - майстор
Kuul нещо ме гъбарка с отстъпките вече :-D . Ама то така, веднъж като свикнеш с отстъпките след това все искаш да има :lol: .

При мен контакта е с кабел 2,5м2 та не знам дали консуматор над 2кв ще е на място. Това е й причината да бъда скептичен към проточните бойлери. Елдом отново са алтернатива като се вземе под внимание цената, но 29см дълбочина при шкаф около 26,5-27см няма се затваря пустата врата....

На Шишков бойлерите не съм ползвал...
pgt - специалист
prascho написа:
На Шишков бойлерите не съм ползвал...
Говорил съм с продавачи и сервиз, казват, че като "желязо" са здрави, но ел. частта им е по слаба. Това за 80 литровите, за малките незнам да ли е така.
prascho - майстор
Сега разгледах сайта на Шишков. В продуктовата гама на бойлери ф205 /5-8л/ пише гаранция 5 години на съда и 1 година на ел. частта. Интересното е, че само бойлери с ф370 са с 10 години гаранция на съда и забележете 1 година гаранция на ел. частта.

Извод: само от информацията в сайта им мога да заключва, че електрическата им част куца много. 1 година гаранция е НИЩО. По закон е поне 2 години. За какво ми е желязото когато нагревателят изгори и трябва да го сменя за Х сума!

Как биха ме накарали да инвестирам 175лв в 5л бойлер /5г на съда и 1г на ел.частта/ при положение, че аналогичните на пазара /елдом, теси/ са на цени до 120-140лв :?

П.П. При некачествената техника в бг почвам да се убеждавам, че не материалите са най-важни, а цялостната гаранция на продукта.
prascho - майстор
Разглеждайки сайта на "Елдом" се натъкнах на една питанка. Имат 5-10л бойлери със свободно изтичане и под налягане с винтил за налягане. Кой от двата принципа на работа е по-подходящ за кухня? Предимства и недосстатъци на двете технологии :?

П.П. Разгледах инструкциите за експлоатация и се ориентирах за разликата. При положение, че имаме само един изход за студена вода, то ще ми върши работа бойлер със свободно изтичане :?: Със собствена смесителна батерия /до момента карахме с такъв/.

Абе този бойлер от кой тип е:
http://vimax.bg/productv/7738/boyler-ar ... mivka.html

със свободно изтичане или под налягане? Ще работи ли с батерия, която е с един вход за студена вода?
pgt - специалист
prascho написа:
Сега разгледах сайта на Шишков. В продуктовата гама на бойлери ф205 /5-8л/ пише гаранция 5 години на съда и 1 година на ел. частта. Интересното е, че само бойлери с ф370 са с 10 години гаранция на съда и забележете 1 година гаранция на ел. частта.
Е точно за това говорех в предния пост :yawinkle:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Тема "Черен петък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: