• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasen1 - специалист
n.ganev написа:
Извинявай, Красене но цитираш Lazar-а, който е учил и практикува ТОПЛОТЕХНИКА И ТОПЛОЕНЕРГЕТИКА и като такъв със сигурност знае какво прави и пише, докато аз съм завършил електротехника и електроенергетика и съм учил топлотехника само два семестъра и то докато бях н-к ЕМО / само на 26-27години / и на главата ми освен другите истории имаше и един РКМ-4 мазутен. Така, че спорът си е спор, но не бива да се подценяват и други фактори. Ако накараш тази камина да работи и със ст. т. ЩЕ ЧЕРПЯ.
Към Lazar-а - през януари ми се струва че ще се видиме на живо :-({|=
Що се отнася до мЪдулацията - в БГ има толкова много термини, които се тълкуват по КАМБАНАРИЙСКИ и за това преди време имаше Български тълковен речник а и в крайна сметка терминологията сама по себе си подсказва за какво иде реч в зависимост от материята.
Красен, нищо лично но бях отправил не едно запитване към Фокси / който ти се явява като адвокат /, но уви - отговор ЙОК.

Не виждам нищо лошо че съм цитирал човек който казва истината.Относно системите са три вида,това би трябвало да го знаеш.

1-системи са on-off
2-системи са няколко степенните 3-4-5-6
3-системи са модулиращите.

Модулиращите системи разполагат във всеки един момент с целия си диапазон от мощности,по този начин следват загубите на сградата,и изменят плавно мощността си при достигане на зададена температура,сами преценяват да минат на по-голяма мощност или по-малка.
filmatoplo - майстор
На някой случвало ли му се е да затяга малкия шнек, ако да по каква причина.
LazarGanev - "Велик майстор"
Красене, не искам безсмислени спорове да пренасяме от тема в тема.
filmatoplo написа:
Чувал съм, че при често и продължително влизане в суспенд се получава нагар по тръбата, в която се намира малкия шнек
dorzo - специалист
LazarGanev написа:
Ами не знам колко пъти да го обяснявам :? . Горелката Грейко при нормална работа никога не трябва да достига до зададената температура. Нормално е да поддържа около 10 градуса под зададената температура. Ако достигне зададените градуси значи нещо не е наред . Това са силни думи, но общо взето е така! Някой спомена за равновесие - точно това е думата. Горелката си избира сама такава мощност, каквато е мощността на радиаторите. Пак повтарям - след разгаряне горелката тръгва на максималната мощност Р3 и работи на нея докато достигне 9 градуса преди зададената температура, след това пада на втора мощност, а 4 градуса преди зададената температура пада на първа мощност, но може изобщо да не падне на първа, ако радиаторите са достатъчно големи. Който се съмнява в това, което казвам може да си направи експеримент - както горелката работи на втора мощност и е изпаднала в равновесие (зациклила е :) ) опитайте да затворите половината радиатори - температурата в котела ще се вдигне и при 4 градуса преди зададената горелката ще мине на първа мощност и ще се стабилизира там. Тоест тя сама си избира на каква мощност да работи и произвежда точно толкова топлина, колкото радиаторите могат да отдадат
Лазаре благодаря.Тези думи обясняват моята ситуация.
filmatoplo - майстор
Това подозирам и аз, дано чете човека с нагар по м шнек.
geniya - специалист
filmatoplo написа:
Някъде по-напред в темата бях писал, че ми се случи да ми затегне шнека от 5дневна работа в съспенд, образува се шлака дебела около 1см по двете стени на горивната камера и когато шнека бута пелетите, опират в шлаката и затяга шнека.Почистване със шпатула решава проблема със затягането. :)
LazarGanev - "Велик майстор"
dorzo написа:
Лазаре благодаря.Тези думи обясняват моята ситуация.
Радвам се, че го разбра - няма нищо странно в работата на горелката ти. Напротив, държи се съвсем логично
n.ganev - майстор
krasen1 написа:
Не виждам нищо лошо че съм цитирал човек който казва истината
Е то това е ясно отдавна.
krasen1 написа:
Относно системите са три вида,това би трябвало да го знаеш.

1-системи са on-off
2-системи са няколко степенните 3-4-5-6
3-системи са модулиращите.

Модулиращите системи разполагат във всеки един момент с целия си диапазон от мощности,по този начин следват загубите на сградата,и изменят плавно мощността си при достигане на зададена температура,сами преценяват да минат на по-голяма мощност или по-малка.
Това пък сефте го научавам.
Струва ми се че за доста неща се съгласяваш а и някои съм ти ги показал нагледно. Нищо лично, но адвоката ти играе лоша роля - не се сърди.
Кога ще излезеш отпуска - обещал си ми нещо :cool: , а и аз мога да ти покажа много стига да имаш желание и време.
LazarGanev написа:
Красене, не искам безсмислени спорове да пренасяме от тема в тема.
LazarGanev написа:
Радвам се, че го разбра - няма нищо странно в работата на горелката ти. Напротив, държи се съвсем логично
Това е абсолютно адекватно - просто системата си иска мощността. Няма как един автомобил с предвиден разход от производителя 8/100 да го направим да е със разход 4/100.
n.ganev - майстор
vrangelov написа:
n.ganev написа:
Извинявай, Красене но цитираш Lazar-а, който е учил и практикува ТОПЛОТЕХНИКА И ТОПЛОЕНЕРГЕТИКА и като такъв със сигурност знае какво прави и пише, докато аз ...
Ти му се извиняваш на krasen1, но сега ще се окаже, че LazarGanev не е учил топлотехника и топлоенергетика и ще трябва пак да му се извиняваш, че грешно си предположил. Доколкото си спомням, от нещата, които е писал LazarGanev, е завършил ДВГ, което от своя страна не му забранява да влиза в спор с хората които са завършили топлотехника, като AntonBM например.
Нека не налагаме нечие мнение, като по-ценно от останалите. Аз лично ценя мненията на LazarGanev за газовите котли. При пелетите за по-ценни смятам мненията на krasen1 и fox_vt. Това обаче си е мое мнение и не се опитвам да го налагам никому. Замалко да пропусна filmatoplo, когото самятам за най-вещ при пиролизните котли. Ако съм изпуснал някой, да извинява!

Поздрави!
Пишеш , че е завършил ДВГ, а аз ясно съм написал УЧИЛ Защото в специалност ДВГ топлинните процеси имат доста по- голямо влияние и значение и точно по тази причина се набляга/ше/ много повече. Нямам намерение да влизам в безмислени спорове защото може да се окаже, че все пак е УЧИЛ. Ама то и аз като се знам какъв съм инжИнер че ме е страх да отида при доктор :-D
Browning - помощник
filmatoplo написа:
Това подозирам и аз, дано чете човека с нагар по м шнек.
Чете той чете. Ама ставали на всеки 3 дни да се гаси горелката да чакаш да се охлади да е почистиш та да тръгне.И то ако си на лов да ти се обадят да се прибереш че е студено и ти трябва да махаш гащи един час до джипа и да се прибереш от лов.Спираш тока и го пускаш така няколко пати е може и бушона да замине и по едно време когато си реши тръгва,и какво трябва да има огняр да чака там,ами аз като бях с дърва не бях така ебати и горелката ебати и системата нямам думи.В неделя ако не беше толкова тежък щях да го изхвърля навън........
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: