• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mlado-maistor4e - специалист
onkela, ако споделиш как успя да изкараш цедката от ръкава? При моята тази цедка не е вадена с години, и в момента е "заварена" пробвах през отвора на ръкава да удрям с дървена пръчица и чук, но нищо нестава само изкривявам цедката. Дайте идеи ?
gogyto - специалист
mlado-maistor4e написа:
onkela, ако споделиш как успя да изкараш цедката от ръкава? При моята тази цедка не е вадена с години, и в момента е "заварена" пробвах през отвора на ръкава да удрям с дървена пръчица и чук, но нищо нестава само изкривявам цедката. Дайте идеи ?
С нагряване дали няма да стане??Пробвал ли си?
onkelabg - специалист
mlado-maistor4e написа:
Винаги сьм е изкарвал, нямам проблеми.Просто така си е взех.
onkelabg - специалист
Chefo77 написа:
Сега както е цедката, вземи едно прахче от темата за почистване на кафеавтомати, разтвори го в някакъв съд и направи на чарколяците една вана. После може да ги свариш в гореща вода да паднат останалата част от мръсотиите и да си знаеш, че ще прави още по-хубаво кафе.
Пък тази седмица в Лидл имаше Ариет еспресо кафемашина на 139 лева. Ариет е марка на Делонги, а машинката изглежда много добре пипната.
Пък Силвъркрест-а може и да немски. Ама може и някой от китайците в завода, където са произведени, да е гледал немски филм. Вероятно нещо с реплики "Яя, яя, шприц мих...".
Нямам си представа за тези прахчета, какво почистват.Ако правилно сьм разбрак с тях ще почистя цедката и рькохватката ли :? И какви са.
За почистване на системата ползвам някакво течно/розово/ дето се сипва и се загрява.

Прикачен файл

ABCD0001.jpg
ABCD0001.jpg (27.87 KиБ) Видяна 2854 пъти
Chefo77 - майстор
Е то това върши същата работа. Само виж дали може да се използва за "нашите" цели, трябва да го пише на гърба. Все пак, пием от тези машини (пък не вярвам да ближеш печката).
onkelabg - специалист
Chefo77 написа:
Е то това върши същата работа. Само виж дали може да се използва за "нашите" цели, трябва да го пише на гърба. Все пак, пием от тези машини (пък не вярвам да ближеш печката).

Начина на деиствие по-описание е-/Perilis- CARBO-CLEAN /
-около 30мл от него се изсипва в машината и се долива с вода
.Вкл. се малко докато протече 1 чаша от разтвора и се спира
-с/д 30мин се пуска отново машината, до като изтече всичко
Ако трябва се повтара процедурата.
puxli - помощник
Искам някой да ми обясни как едно прахче ще изстърже това от снимките ми на разглобеното саеко виа венето http://puxli.snimka.bg/daily/kafemashin ... 2.35650854
Junak - майстор
Няма как да стане :-D
Изтървал си момента :) .Трябва да се чисти всеки месец. Сега - в киселина. HCL :)
Chefo77 - майстор
puxli написа:
Искам някой да ми обясни как едно прахче ще изстърже това от снимките ми на разглобеното саеко виа венето http://puxli.snimka.bg/daily/kafemashin ... 2.35650854
Аз пък искам да убедиш някого, че тази кафемашина е чистена ежемесечно :lol:
Дано паднат всички мръстоии в киселината, както предложи колегата.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Избор на кафемашина за дома" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: