Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Ще ти върши.Стандартна машина.Пък и си има гаранция, ако нещо и стане.Само да не ти е тежка, ако работиш на ръка.За работа с ръка, по-удобно е да си вземеш някоя по-маломощна с цанги 6 и 8, в продавалника още се намират нови СПАРКИ.
bagera1 - специалист
Грехота ще е да не направя масичка :-D на 90% съм се навил. Ще ида днес в един магазин дали има бюджет-че
bagera1 - специалист
RTR-a е голяма работа :-D всеки си хвали своето
Взех машинката и един фрезер 8 мм за 45ъгъл.
Пробвах и става работата, няма вибрации.
Цангите са 8 и 12мм.
Трябва да направя масичка, но първо ще разгледам, ще премисля и ще действам
Имам едно питане, колко на вътре го вкарвате :-D фрезера в цангата. Аз до половината някъде.
Има и едни неща в комплекта кото не знам за какво са, едното е планка с едно колелце(май се закача за водача- това с двете пръчки мисля че се казва така)
А другото е една планка с дупка в средата, която се слага на плота, но ще пречи на фрезера да слиза....
Имам снимки но ще кача като седна на конп-а
Извинявам се за грешките но пиша от телефона
griffin - майстор
Аз в повечето случаи целия, с изключение на някои случаи когато не ми стига дължина за някоя сглобка. Вкарай до дъно и изкарай колкото дебелината на монета от 2 стотинки.
bagera1 - специалист
Мерси, момци!
Еди, някъде четох че имш преходник от 12 към 1/2. Можеш ли малко инфо да дадеш че от толкова четене се загубих ;-) :?
EDI - майстор
Да, имам.Ето този - http://www.teka-bg.com/index.php?option ... &Itemid=81 но си го поръчах с цанга 12,7.Ползвах го 1-2 пъти преди да си взема инчовата фреза.Ами то инфото е ясно, на картинката всичко се вижда.Удължителя се слага в цангата на фрезата и фрезера се завива в цангата на удължителя.
cvetankirilov - специалист
Здравейте, имам един проблем с оберката. Плочата на фрезата започна да се движи много трудно нагоре на долу. Надигнах предпазителите на водачите за да видя дали не е нещо от пружините, но там ми изглежда напълно добре.тези водачи могат ли да се смазват, защото мисля , че трудното движение е от запъването им?
griffin - майстор
Мажат се, може да почистиш и да ползваш суха смазка, ако са много задръстени е добре да почистиш аз бих наръсил с WD40 бих раздвижил и почистил WD-то и после бих пръснал суха смазка. Ако нямаш суха става и с някаква друга просто операцията по чистене и смазване ще ти е по - честа тъй като ще се набива повече прах.
EDI - майстор
Понякога винта за застопоряване наранява единия водач и му изменя геометрията или му прави една пъпка при затягането и по-трудно се плъзга после по водачите.Прегледай да няма нещо подобно.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: