Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
seeker - специалист
Здравейте! Решил съм да си направя контурен тион от зеге. Зегето е някакво "но-нейм", но е доста кораво. За целта ще трябва да му се намалят оборотите. Питането ми е дали с електронен блок като този
Прикачен файл:
ETS6180167.jpg
ETS6180167.jpg (67.04 KиБ) Видяна 2936 пъти
това може да стане. Фабрично зегето няма опция за намаляне на оборотите. Благодаря предварително!
fox_vt - майстор
Възможно е врътката изглежда точно като оригиналната на моето зеге.Но дай малко повече инфо за тоя модул откъде е за какво е и т н.Така само по снимка трябва да чакаш хидрата,само той по снимка може да ти извади тон инфо вкл и кога ще родиш :?
hidrazin - майстор
Това е регулатор на обороти за прободен трион FSPE 85 на Sparky. Що да не стане?
Блок електронен за триони

Изображение

:partyman:
velsi - Почетен майстор
Ако регулаторът е за 220В и мощността му е достатъчна, ще стане. Само да добавя, че ако е трудно или невъзможно не е задължително да го вграждаш в машината. Един щепсел на входните кабели, контакт на изходните и там включваш зегето. Работи без проблеми. Само трябва да вземеш мерки да не те удари тока, най-добре подходяща кутийка.
fox_vt - майстор
Аз ко ти казах :lol: даже няма да се учудя ако каже и ЕГН то на човека дето е правил платката :partyman:
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
... ако каже и ЕГН то на човека дето е правил платката :partyman:
Боба упорито не ще да ми даде последните две цифри от ЕГН-то. :lol:

А регулатора е на 230V и в случая няма голямо значение колко е мощен. Зегето на Sparky го дават 710W.
Едва ли неговото ще е по-мощно. То май аз и по-мощни от 700-800W не съм виждал освен ако не е саблен трион или някое много специално зеге.
Ама нека все пак да каже колко е при него.
seeker - специалист
hidrazin написа:
fox_vt написа:
... ако каже и ЕГН то на човека дето е правил платката :partyman:
Боба упорито не ще да ми даде последните две цифри от ЕГН-то. :lol:

А регулатора е на 230V и в случая няма голямо значение колко е мощен. Зегето на Sparky го дават 710W.
Едва ли неговото ще е по-мощно. То май аз и по-мощни от 700-800W не съм виждал освен ако не е саблен трион или някое много специално зеге.
Ама нека все пак да каже колко е при него.
seeker - специалист
На моето зегето пише 500W (глупости на търкалета), самото зеге е побрано в корпус от на тези повечето на 350W. По всяка вероятност е 350W. Значи с "пълна сила" да си поръчам регулатора за обороти? Благодаря за бързите отговори!
hidrazin - майстор
Ми поръчвай и монтирай. Както вече казаха - ако няма място вътре го слагай в някаква кутийка отвън.
seeker - специалист
Ще го поръчам, после при връзването ще се породят още питанки :? Пак ще разчитам на Вас знаещите, че тока не ми е приятел :)

Тема "Монтиране на електронен блок (регулатор) на зеге?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: