• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Добре си ги наредил. :partyman: С дибли, лепило и видии е добре, няма да има нужда от ъгли.Гърба ще спъне конструкцията и няма да мръдне..Горния плот го хвани с ъгълчета от долната страна и ще заспи, еий от тези - http://www.rosi.bg/metalna-aglova-sglob ... -2722.html ще можеш да си го разглобяваш, ако решиш да подновяваш покритие след години.
griffin - майстор
Исках да видя реденето на дъските сори че не доуточних, отчети че топовете трябва да могат да мърдат и да се уширяват ако не оставиш място и захванеш топа яко може да се пукне, обикновенно слагат плаващи сглобки, не че и аз не съм правил изпълнения, но съм виждал спукани топове правени от дърводелец с тапия :-D.
cvetankirilov - специалист
griffin написа:
Исках да видя реденето на дъските сори че не доуточних, отчети че топовете трябва да могат да мърдат и да се уширяват ако не оставиш място и захванеш топа яко може да се пукне, обикновенно слагат плаващи сглобки, не че и аз не съм правил изпълнения, но съм виждал спукани топове правени от дърводелец с тапия :-D.
Нещо не схванах, на кое викаш "топове"
kendal - специалист
То колегата така си пише ползва много англицизми ,да видим дали ще преведе .
ZEDYCUS - майстор
Кухненския плот от слепени дъски има предвид. :-D
работен плот :arrow: worktop
griffin - майстор
Да сори терминологията ми куца ама какво да правя много клипчета гледам :).
Днес поработих още малко. Изшлайфах и малките слепени плотове и оразмерих всичко по дъното, за да мога да пресметна вратичките. То това не ми е много трудно, защото общо взето копирам всичко от стария шкаф :-D . След това разкроих рамките на вратите и ги фрезовах. снощи изледах поне 10 клипа за това как се правят таблени вратички и смеяда твърдя, че се справих много добре.ето снимки
Прикачен файл:
DSCI2155.JPG
DSCI2155.JPG (71.78 KиБ) Видяна 3819 пъти
Прикачен файл:
DSCI2154.JPG
Прикачен файл:
DSCI2153.JPG
DSCI2153.JPG (109.85 KиБ) Видяна 3819 пъти
Утре ще се пробвам да направя и едната табла, като тук вече имам едно затруднение и то е намирането на правилната височина на табления фрезер. Ако има някакъв лесен начин моля да го споделите.
Някъде по-горе, ЕДИ ме беше питал дали ще ми стигне материала,а аз така и не му отговорих. Този който имах, го бях сметнал да има за всичко освен плота, защото все още се чудех от какво да го направя. В крайна смека реших и той да е от чам. Понеже все още нямам никакъв фрезер за сглобка на дъски,а исках плота да има някаква сглобка, (НЕ като другите само на лепило и дибли) закупих мялко дюшеме. разкроих го и довечера ще лепя.
Прикачен файл:
DSCI2151.JPG
DSCI2151.JPG (38.05 KиБ) Видяна 3816 пъти
EDI - майстор
Може да боднеш още един среден напречник и да направиш по две табли на врата.Материала за рамката ми се види тясна, поне на снимките де.Таблите каква дебелина ще са, колкото рамката или по-малка.Ако дебелината на таблите е колкото рамката, ще трябва да отнемаш двустранно, иначе таблата ще щръкне над рамката.Лесно се правят настройките.Мериш дебелината на канала, в който ще влиза таблата, вадиш от дебелината и делиш на две.По толкова трябва да отнемеш на височина от всяка страна.Таблата в края си трябва да е с 0,2 - 0,3 мм по-тясна да влиза лесно, а ако лакираш предварително, още 0,1-0,2 мм, че после не влизат след лака.Таблите не се лепят, слагат се гумени парченца в канала и при сглобяването те регулират нивото на таблата да не виси или да мърда.Размера на таблата по височина и ширина трябва да е -2, -3 мм от размера на светлия отвор + 2 пъти дълбочината на канала, сиреч да имаш луфтове от 2 и 3 мм съответно, които се обират от гумения уплътнител в канала.Дървото трябва да мърда, иначе ще ти спука рамката някой ден.
Да, добре е да има сглобка на плота, стабилността е по-голяма, добре си решил с дюшемето.
Дебелината на таблите ще е същата като на рамките. а ширината на напречниците е 70мм. двете врати са по 37см, а средната ще е по голяма 54.за допълнителен напречник мислех само на средната защото наистина ми се види голяма. EDI ти беше взимал май някакви гумени уплътнения за дограма за твоите врати.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Кухненски шкаф - мивка от масив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: