Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
Не бива от един лош пример да се прави аналогия с всички Български продукти!
Аз пък имам лични впечатления и база за сравнение между една Италианска и друга Българска горелка. Но не казвам, че едната е лоша и не става, а другата - обратно.
На пример знаете ли, че от 2000 г. всички касови апарати на територията на България са произведени от наши производители? До 1999 г. имаше всякакви - Японски, Южно Корейски, Гръцки. Отделно от това много касови апарати в съседните ни ( и по-далечни ) държави също са произведени у нас.
dadko - майстор
А каква част от елементите на българските горелки е произведена в Китай?
Точно примера с касовите апарати, които са произведени от българска фирма- голяма част от елементите на тези апарати са произведени за тази фирма в Китай...
alex_serviz - специалист
dadko написа:
А каква част от елементите на българските горелки е произведена в Китай?
Точно примера с касовите апарати, които са произведени от българска фирма- голяма част от елементите на тези апарати са произведени за тази фирма в Китай...
По всяка вероятност както при касовите апарати, така и при горелките дискретните елементи, използвани в управляващите модули/платки и много други части са произведени в Китай. Същото предполагам е положението и при вносните горелки.
Нима смяташ, че всички части и елементи в една Италианска горелка, например са произведени в Италия?
И при касовите апарати не е само една Българска фирма, а доста.
Radoslaw - специалист
alex_serviz написа:
Не бива от един лош пример да се прави аналогия с всички Български продукти!
Аз пък имам лични впечатления и база за сравнение между една Италианска и друга Българска горелка. Но не казвам, че едната е лоша и не става, а другата - обратно.
На пример знаете ли, че от 2000 г. всички касови апарати на територията на България са произведени от наши производители? До 1999 г. имаше всякакви - Японски, Южно Корейски, Гръцки. Отделно от това много касови апарати в съседните ни ( и по-далечни ) държави също са произведени у нас.

само че точно когато се наложи малко повече професионализъм(връзка с GSM модем към НАП)нито една българска фирма не можа да се справи.И Електроника и Силистра и т.н.Доколкото знам почти всички касови апарати са от корея и япония,или хаиде поне зглобени тук.Повярвай и аз бих искал да можем да бъдем конкурентноспособни,но след 25 години лутане и блъскане в стената ,нещата ще стават все по лоши.
alex_serviz - специалист
Е, те точно тука си в грешка!
Преди 2000 г. наистина имаше повече вносни каси, но след 1999 г. у нас са само Български.
И преди връзката с НАП и след това ( след 2011 г. ). Ако под наши производители имаш в предвид цитираните от теб - те бяха едни от първите. Електроника ги купиха от Дейзи и след връзката с НАП съвсем "умряха", Оргтехника отдавна вървят надолу по техния път. Датекс, Тремол ( В. Търново ), Елтрейд, Дейзи и други са си все Български фирми. За една единствена чужда се сещам ( с Руско участие ), но не знам дали имат някакъв макар и минимален дял у нас. Между другото преди 7-8 години именно Български фирми пуснаха в Сърбия каси с връзка с НАП, след това в Румъния и т.н. Да не ти казвам, че имат каси и в Танзания ( по спомен ) и на много други места.
С каси си изкарвам хляба от 1994 год.!
n.ganev - майстор
Кажи тогава коя касичка да пръснем най безболезнено :проба:
alex_serviz - специалист
Имах в предвид касови апарати! То ако се занимавах с други каси ( огнеупорни, банкови и т.н. ), сигурно щях да пиша от едно заведение, дето му викат "Да полежиш на "топло""... :x
Ти знам,че знаеш с какво се занимавам, но у другите да не остава грешно впечатление... :cry:
Последна промяна от alex_serviz(стар) на ср дек 17, 2014 9:05 am, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
На теб :drinkers: , а аз ще въртя педалите :lol: .
LazarGanev - "Велик майстор"
Преди дни си купих шести (№6) касов апарат за 22 години дейност и точно това си говорихме в сервиза, че учудващо много български фирми има на тоя малък пазар и просто се зачудих как се издържат. Разбрах, че всички изнасят - за Сърбия, Гърция, Турция и др. Нашия пазар отдавна се насити. Но да не отплесваме темата, която е за пелетни котли :)
p_delin - специалист
Нещо май се обърках......темата не беше ли за котли на пелети.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: