Здравейте на всички, чел съм много статии в форума, но специално си направих регистрация, защото ми предстои да изграждам парно в къщата която купих и след много ровене из интернет попаднах на много мнения, повечето от който си противоречат едно на друго. Та въпроса ми е следния: Искам да сложа котел на пелети, който да не е много капризен от към пелети, понеже в нашия град (Харманли) има едни които са 180лв. за тон, най-вероятно са лошо качество с малка калорийност, но ще са ми по удобно, защото ако се наложи да купувам от друг град 3-4 тона, трябва да плащам и превоз и т.н. Също ще се радвам ако ми дадете съвет и за горелка, каква да бъде, глидерите за стаите, и т.н. Всяка информация която знам за парното е благодарение на форумите и сайтовете който съм чел, затова схемата която съм си направил не твърдя че е на 100% вярна, затова приемам всякакви критики, мнения и съвети. Количеството мощност съм го смятал по 50в на кубик, искам в стайте да се постига температура от 20-25 градуса, които смятам че са нормални. За сега търся котел и горелка с мощност 60кв., като горелката искам минимума на които ще работи да бъде 20кв., понеже помещенията който ще се използват отговарят на тази мощност, а именно 1-ви етаж, всекидневна стаичка, и кроялно помещение (да дам по - подробна информация, използваме я главно за шивашки цели) шевно помещение. Също искам да знам дали е възможно котела да бъде поставен на тавана, понеже само там имам свободно място, до които височината е около 8-9 метра. Къщата има 3 етажа по 60м2 чисто и отделно 1 голям гараж (кроялно) около 60м2, + още един голям гараж преграден, направен на стаички. Сега ще се опитам да кача и файл с информация за кубатурата на помещенията и моите сметки, който не съм на 100% сигурен че са вярни.

Последна промяна от mazgata на ср дек 17, 2014 3:53 pm, променено общо 1 път.