Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте,
наскоро установих, че батерията на душа във вилата е спряла да пуска топла водя. По - точно пуска, но на съвсем слаба струя докато студената си има силно налягане. Подлежи ли на ремонт това чудо и как се разглобява батерия от тези с една смесителна ръчка вместо кранове и топче за душа? Батерията е марка "Видима", ако има значение.
Ще съм благодарен за всякакви мнения, че положението е спешно, а не ми се дават излишни пари.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Отгоре има декоративна пластинка покриваща болт.
Като я разглобиш, с патрона в магазина, защото има разни видове.
velsi - Почетен майстор
Има обаче един друг аспект. Ако топлата вода е от бойлер, което е логично щом е вила, може проблема да не е в смесителя. Аз имах подобен проблем и решението се оказа смяна на възвратния предпазен клапан на бойлера.
Според мен проблема е в батерията, защото други две батерии в къщата пускат топла вода с нормално налягане??? Иначе е възможно ли и бойлер да е? Този е вързан към печка с водна риза и слънчев колектор ама не ми се вярва от серпентините да има такива последствия.

ПП видях къде е скрит болта за сваляне на дръжката на батерията, утре ще си поиграя на домашен майстор.
Последна промяна от Zdravko на чет апр 03, 2008 7:11 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Щом не е ползвано отдавна вероятно става дума за остаряла, изсъхнала и деформирана гумичка на смесителя.
Tisho - специалист
А ти пробва ли да свалиш аератора защото според мен там ще е проблема обикновенно става така като се задръсти с боклуци песъчинки и разни други имам предвид че студената вода тече нормално а топлата едвам капе при мен като сменяха от ВИК тръбите съм вадил и кълчища а най интересното е че не мога да си обясня те как са минали при положение че на водомера има мрежичка и отделно на всеки смесител съм сложил
Здравейте,
разглобих батерията и се оказа изненада.... батерията беше запушена от едно пластмасово топченце, което е било оставено с неясна, "майсторска" цел там :x След отстраняването на топчето всичко е ОК :-D
Вече знам как се разглабя смесителна батерия, мерси на всичи ви за идеите и помощта.

Тема "проблем...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: