• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lov - майстор
Тъкмо мислех да снимам моята като отида на вилата но ти извади още по дърта :lol:
Salvador - специалист
Хахаха...стига бе....и тия неща още работят :prayer: :prayer:
Andri01 - майстор
Абе,вие да не работите в музея на "Перла"? :) :prayer:
lov - майстор
Моята е на вилата щото е в пенсия ама от време на врене някоя много мръсна работна дреха минава през нея. Оставих я защото тъкмо си купих нова пералня и айде по ремонти та отнесох месец. На втората седмица ме хвана страм да ходя по комшии и я върнах обратно. И после викам си като имам място що да не я монтирам. работи си перфектно и не е прогнила. А на какъв тормоз е била тя си знае щото на времето нямаше памперси. :x
А и имам карантията от една чисто нова преживяла як външен транспортен дефект. Та съм готов за музея защото още пазя една най обикновенна с перка.
Salvador - специалист
Преди няколко години съседа отгоре нещо го удари кризата и като му изгоря старата пералня, нямаше пари за нова. Та докара от някъде една подобна антика..."Татра" май се казваше. Пускаше я вечер да гони нощната тарифа и това животно като започнеше да центрофугира, имах усещането, че блока всеки момент ще падне.
С перки и сега има.Нови. Още ги правят. Не знам къде ги правят, но съм виждал да продават нови. В интерес на истината-за определени условия са незаменими
Junak - майстор
Salvador написа:
Преди няколко години съседа отгоре нещо го удари кризата и като му изгоря старата пералня, нямаше пари за нова. Та докара от някъде една подобна антика..."Татра" май се казваше.
"Татрамат" :)
lov - майстор
Salvador написа:
.
С перки и сега има.Нови. Още ги правят. Не знам къде ги правят, но съм виждал да продават нови. В интерес на истината-за определени условия са незаменими
Дълго време си докарвах допълнителни доходи с висене по въжетата и боядисване на фасади. Та дирехме такива за да джуркаме боите особенно кога се правеше определн цвят. Та от тогава ми е останала купена от магазина чисто нова. В интерес на истината беше залежала защото вече бяха почнали да правят казаните от неръждавейка а тая от поцинкована ламарина.
valerko - специалист
Salvador написа:
Казан за ракия ли имаш предвид? :-D :lol: Щото моя е такъв.
Salvador - специалист
По-скоро за пране на работни дрехи, текстилни филтри...е такива работи.
fikata - майстор
Казан за ракия ли имаш предвид? :-D :lol: Щото моя е такъв.
Казан за ракия от казаните на две стари български перални/съответно две съветски "Рига"
На мястото на перката на единия казан се монтира нагревател от бойлер 3 квт през петттактов ключ.
Вторият казан се заварява към първия,като дъното му се изрязва и служи за капак. Допълнителни аксесоари- серпентина,охладително водно казанче...
Моторът на пералнята става за косачка. Фланшов мотор монтиран на дебела гетинаксова плоча с колелца и стоманени пластини за ножове на фланец с обратна резба за вала на мотора.
Изображение
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Пак за мотора от Перла, върти наобратно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: