• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
бати 100ю написа:
maistora1965 написа:
Бях обещел видео но ми падна батерията но за утре съм се подготвил,съгласен съм че вероятно им трябва повече въздух но се притеснявам че ако е прекалено топлината отлита.Затова ми се иска да намеря оптималната среда хем перфектно горене хем топлината в котела. :-D И още един въпрос понеже инсталацията ми е преоразмерена не по моя вина :x и 45 градуса на водата са ми достатъчни и в студеното време дали ако я вдигна на 60 градуса ще е по икономично или ще е все тая.Става въпрос като разход на пелети
e прав си за притеснението да не ти отлита топлината ама аз на моя Будерус съм му сложил на всяка преграда турболатори тъй че има сигурно 2 квадрата ламарина вътре и ми върши работа
Що не щракнеш една снимка на турболатарите :wink:
n.ganev - майстор
Може би не виждам добре / аз и без това съм си ангьозест :cool: /но ми се струва, че това дето го "повръща" не чиста пепел.
kalin72 - майстор
n.ganev написа:
Може би не виждам добре / аз и без това съм си ангьозест :cool: /но ми се струва, че това дето го "повръща" не чиста пепел.
Май не е тая темата със снимката на пепелта :)))
kalin72 написа:
n.ganev написа:
Май не е тая темата със снимката на пепелта :)))
Ако става въпрос за мен да не е пепел а по скоро пелетите като изгорят си остават във същата форма като цилиндърче но смалено,аз затова питам за настроиката на въздуха или пелетите не са само слънчоглед :?

Прикачен файл

IMG0003A.jpg
IMG0003A.jpg (55.57 KиБ) Видяна 2095 пъти
n.ganev - майстор
Не е само до въздуха. Намали времето за подаване или увеличи цикъла например.
n.ganev написа:
Не е само до въздуха. Намали времето за подаване или увеличи цикъла например.
Опитах но продължават да си стоят цели не се разпадат като изгорят възможно ли е да са мешени слънчоглед и слама примерно :?:
alex_serviz - специалист
Аз изглежда не съм разбрал нещо: Що за проблем е това, че след изгаряне пелетите не стават на прах? Нали все пак изгарят както трябва, в смисъл не падат неизгоряли и горящи пелети? Моите също не стават на прах ( от слънчогл. люспа са), но не смятам това за притеснително.
n.ganev - майстор
Възможно е дори ипясък да има. Преди малко бях при една горелка която повръща пясък.
alex_serviz написа:
Аз изглежда не съм разбрал нещо: Що за проблем е това, че след изгаряне пелетите не стават на прах? Нали все пак изгарят както трябва, в смисъл не падат неизгоряли и горящи пелети? Моите също не стават на прах ( от слънчогл. люспа са), но не смятам това за притеснително.
Тъкмо на време се появи преди година си купувах слънчогледови от Видин даваха ги насипно ,забравих обаче фирмата дали продават още и има ли и пакетирани.По спомен обаче бяха черни и лъскави а тези които взех есента от Враца стоят леко заленикави.
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: