Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
То ми е пределно ясно, че няма да устиска и година ако се ползва професионално. Но мен ме грее, че да кажем след1-2-3- 4години, се прецака, отивам с касовата бележка в Baumarkt Globus, и ми дават ваучер за сумата, кеф ти да си избереш нещо с доплащане, кеф ти да върнат парите. Абе хората са го направили, явно оборот да върви. Но на професионалните инструменти, където ги продават(син Бош,Крес,Кредиа), нъцки- гаранцията е 2 или 3 години.
rolls - специалист
mitko64 написа:
Ако Бош ми даваха 7 години гаранция, както една фирма от Wuppertal на техните инструменти, в определен хипермаркет, мигом щях да им грабна сабления, нищо , че е китаец.
Коя е тая фирма от Вупертал? Книпекс ли?
mitko64 - майстор
Meister craft. Доказани китайци- поне си пише на повечето. За Книпекс ми направи впечатление, че е единствената им алтернатива в хипермаркета, по- евтино и друго няма. Ползвах един техен водопроводен ключ за какви ли не извращения- ей не мърда стоманата да се подбие.
Avas_co - майстор
mitko64 написа:
То ми е пределно ясно, че няма да устиска и година ако се ползва професионално. Но мен ме грее, че да кажем след1-2-3- 4години, се прецака, отивам с касовата бележка в Baumarkt Globus, и ми дават ваучер за сумата, кеф ти да си избереш нещо с доплащане, кеф ти да върнат парите. Абе хората са го направили, явно оборот да върви. Но на професионалните инструменти, където ги продават(син Бош,Крес,Кредиа), нъцки- гаранцията е 2 или 3 години.
Хмм, за Крес ми се върти из главата, че дават за немско 10 години гаранция.
Хм, нищо не намирам по въпроса на английски , тук пише нещо по въпроса, но е на швабски- http://www.kress-bipower.com/de/vorteile.html и нищо не вдявам.
Последна промяна от Avas_co на пон дек 22, 2014 6:23 pm, променено общо 1 път.
mitko64 - майстор
Avas_co написа:
mitko64 написа:
Хмм, за Крес ми се върти из главата, че дават за немско 10 години гаранция.
Хм, нищо не намирам по въпроса на английски , тук пише нещо по въпроса, но е на швабски-http://www.kress-bipower.com/de/vorteile.html и нищо не вдявам.
Линка нещо не се отваря, но бипауър веднъж го коментирахме, че бачка на 230 и 36 волта батерия, по избор, даже клип имаше някъде. Може да си му дават 10г. гаранция, ама Крес. Това като чешките оптики Меопта- десет години гаранция, ама ако тръгнеш да я търсиш от вносителя, много ти здраве.
nikolson - майстор
Ставало е дума за тази гаранция на Кресс. Важи само в Бенелюкс, Франция, Швейцария и Германия.
Avas_co - майстор
Сега трябва да се отваря линка, но пак си е на швабски.
И аз бях останал с впечатление, че е само за посочените държави, но ми прави впечатление, че дават 2 години на акумулаторните си батерии, а това го намерих и на английски.
Chefo77 - майстор
Само да не е като 10-годишната гаранция на Опел. Която важи само за няколко компонента и само в Германия, и само ако колата не е препродавана...
prascho - майстор
Китай са по-добре от нас, то няма как и да е иначе. Ако сравним нашия капацитет /матрял как се изрази бате Бо/, то имаме около 2 милиона работещи. Ако 100% са умни мозъци то имаме 2 милиона умни мозъци. В китай респективно има около 1 милярд работещи. Ако от тях са 0,3% умните мозъци то те имат около 3 милиона умни мозъци :-D .

П.П. Сега ако сравним и инвестициите и ноу хауто, които се наблюдават в България и в Китай, то както се казва в българската поговорка "умре коньо от гъдел" :-D

П.П. Както бях писал в предходната тема - руснаците стигнаха немците по времето на втората световна с 20 милиона жертви. Та какво пречи на жълтурковците да дадат 200-300 милиона жертви по производствените цехове за да постигнат някакви сносни резултати :?:

Правило е в комунистическите страни човешкият ресурс да компенсира технологичното изоставане. Сякаш не сте живяли у нас по времето на "социализма".. Все пак и тук човешкият живот не е струвал нищо и са избивани или пращани в концлагери хора, които са били против шумкарите.

Тема "Избор на ударен перфоратор - само избор между кои?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: