• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
bulhomes2 - майстор
Оу, за това нямам идея (кое е първичната страна). Мислех, че се разбира от снимките, ма май не. Петте степени отиват в различните намотки на трансформаторите (3 и 4 снимки).
alsted - майстор
По-тънките или по-дебелите? Моя боб показва, че тези изводи са на вторичната и с ПЕП май няма да стане. Какво ще кажете за щепсел (триполюсен) и съответно пет такива контакта. За дискретност можеш да ги монтираш в кутията, а на капака - само отвори.
hidrazin - майстор
Е ами не се разбира добре. По принцип промяната на заваръчния ток се прави с превключване на намотките в първичната страна на трансформатора.
Има и други начини разбира се. Ето една схема където се превключва първичната страна. Тя е монофазна. При теб би трябвало да е подобно.
Само дето се превключват по подобен начин и едновременно и на трите фази първичните намотки.
Прикачен файл:
elektricheskie_121e.png.jpg
Както се вижда вторичната отива направо към диодите без да се превключва.
:partyman:
P.S. Вероятно боба на alsted е от белия китайски боб дето Билла го продаваше за Сми­лян­с­ки. :lol:
alsted - майстор
По принцип знам как се прави щото съм направил няколко, но тук ми се струва да не е така (боба е шарен макар и с неизвестен произход :wink: ). bulhomes ще трябва да каже другата част от макаричката с по-дебел или по-тънък проводник е навита и тогава ще проличи чии боб е по- :idea:
bulhomes2 - майстор
Ще е към сряда, че сега не съм при него. За каква макаричка става въпрос?
fox_vt - майстор
Я да метна една леща и аз :lol: предвид снимките май превключва вторичната намотка.
alsted - майстор
Разкъсай леко хартията, колкото да видиш дебелината на проводника.
Прикачен файл:
първична или вторична.JPG
първична или вторична.JPG (66.2 KиБ) Видяна 2274 пъти
MamaMy - майстор
На първичната е според моя боб.
alsted написа:
... bulhomes ще трябва да каже другата част от макаричката с по-дебел или по-тънък проводник е навита и тогава ще проличи чии боб е по- :idea:
\:D/ Бобът Ми е много по-добър от бобът Ти :lol:
hidrazin - майстор
Абе де да знам. Може да са ми пробутали тоя път мушясал боб. :?
Като гледам 1-ва и после 5-а снимка, ми се струва че трите жици дето излизат на предния панел за свързване към различните степени, излизат от трите извода на ларионов (изправителя).
Това означава че се превключва вторичната. Калпаво изпълнение, ама може и да е факт.
Като допълнение за новите гадаения - на първите две снимки се виждат изгаряния или стапяния от прегряване - лоша връзка.
На първа фаза(най-лявата) - трета степен, на втора фаза - втора степен. Та може на някой да му е хрумнало да превключва вторична?
Все пак по тези снимки и оскъдното описание - толкова.
:partyman:
alsted - майстор
Снимките са направени точно като за "задача с повишена трудност" :) Това не е упрек! Още първата снимка дълбоко ме навява на мисълта, че става дума за голям ток и сравнително ниско напрежение на тези голи, открити възли и кабели. Наистина доста аматьорско изпълнение, но все пак, не и без никакви знания, е сътворено това "техническо средство". Та не вярвам толкова безотговорно да се мъдрят като отворен капан, тези изводи под 380V напрежение :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Колко ампера контактори за това телоподаващо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: