От мобилни телефони до цифрови камери
bobko - специалист
Колеги,дайте съвет къде да погледна въпросното DVD.Проблема се състои в това,че не излиза сигнал на TV-то.Отдавна не съм гледал на него и ме учуди защо няма сигнал.Иначе всичко друго си работи.Най-вече го използвам за усилвател от компютъра,но скоро си купих нов телевизор също Samsung smart но не мога да го свържа.Пробвах и на по-стар телевизор и там не излиза картина.Връзката е със скарт и с тези с трите чинча аудио-видео.Разглобих го но нищо не забелязах да е изгоряло или счупено.Ако е удобно помогнете със съвет,схема или каквото и да е за да оправя проблема.Благодаря предварително! :hilfe:
FM STEREO - специалист
На телевизора трябва да имаш освен skart и обикновените чинчове AUDIO VIDEO,на DVD-то също трябва да има такива AUDIO VIDEO изход,трябва само да свържеш с чинчовите кабели телевизора.
bobko - специалист
Пробвано е с аудио-видео пробвано е и с скарт Колега,не излиза никаква картина и никакъв звук на телевизора.Възпроизвежда звук на неговите си колонки.Проблема е в самото устройство(DVD-то).Ако може някой който се занимава с електроника да подскаже нещо.Ако има някой схемата на устройството също ще е от полза.Съмнявам се че някой елемент от платката дето излиза сигнала е дал фира.Я някой кондензатор,я някой транзистор.Но съм хабен с електрониката иначе с уреда и поялника работя.
MamaMy - майстор
Нищо и няма на електрониката. Що все набеждавате неща от които не разбирате?
bobko - специалист
Набеждавам е защото няма сигнал от DVD-то.Изписва проверете кабела и т.н.Пробвах с няколко кабела с който 100% е сигурно че са изрядни.Не зная какво да замеря на изхода на скарт буксата на DVD-то.Някакви идеи?
hidrazin - майстор
В такива случаи практиката показва че дефекта е в пред апаратното устройство - потребителя.
Прочетете си внимателно ръководството за потребителя на дадения телевизор.
Използвайте нужните читави кабели и ги пъхайте там където трябва.
Щом си "изхабен" от към електроника, толкова добре работиш и с поялника.
Освен ако не си калайджия. А уред е и дюлгерския метър.
Щом толкова желаеш да се пробваш ето ти и схемата. Няма да стои там дълго време.
Samsung ht-p10
Успех и пиши какво е станало!
:partyman:
P.S. Писал си в един друг форум. Като гледам вече имаш оферта за печено пиле със Старопрамен. :shock:
Подозирам че до сутринта тази тема ще е в коша. :?
А за идеи - извикай някой комшия дето е в час и приготви пилето с гарнитурата. :-D
ivanovbg - майстор
Ако си го включил на RGB / progresiv scan няма да ти работят видео изходите.
When the Progressive scan mode is selected, the VIDEO and SCART outputs
do not feed any signal

Поиграй си с дистанционното :wink:
bobko - специалист
Благодарности Колега.Ще разгледам схемата и ще се опитам да намеря къде е проблема.Да писах и в друг форум,търся помощ от знаещите,най-лесно е да го занеса в сервиз но ми се иска да го оправя сам.Мисля че е някой изсъхнал електролитен кондензатор.Не съм пълен Зян с електротехниката,имам ел.специалност и работя в енергетиката с хиляди волтове,но с слабите токове ме няма много-много.
ivanovbg - майстор
Прочети си книжката от ДВД-то. От нея е цитата в червено. То хората са си го написали, ама като не си читател, а само писател... и с енергетиката няма нивга да се оправим. Добре че там табелите са с бая големи букви. :wink:
hidrazin - майстор
bobko написа:
....Мисля че е някой изсъхнал електролитен кондензатор.Не съм пълен Зян с електротехниката,имам ел.специалност и работя в енергетиката с хиляди волтове...
Забрави тая работа с кондензаторите "колега". По-горе сам ти написал какво да се прави.
И ivanovbg те е посъветвал. Прочети мануалите и използвай правилните кабели.
Относно "хиляди волтове" - мога да ти предложа до към 110 000 и с мощност десетки мегавата.
Мога да ти предложа същата мощност и като DC до 1000V. :-D
Днешно време енергетиката и електрониката са неразривно свързани. :shock:

Тема "Проблем с DVD Samsung ht-p10 - Няма видео сигнал към TV" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: