• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kafaka - специалист
chungata написа:
kafaka, това не е добра новина, както за теб, така и за такива като всички тук с такива камини... :cry: При мен също се натрупва на това място пепел. Също ми се получава натрупване и в двата ъгъла върху скарата. На колко годинки ти е камината?
Това натрупване на пепел не може ли по някакъв начин да се предотврати :?:
Какви години,това е първи сезон на камината.
Мислех си за някакво покритие след края на сезона,което да стопира корозията а същевременно да е топлоустойчиво за да издържа на топлината в камерата.Не знам как да се справя с това!Някой ако има решение да помага.
Svezar - специалист
Току що изчетох цялата тема "от кора до кора" и на намерих този митичен код за настройки ! Имаше споменат на едно място А9 но пък след това пишеше че не е той ! Трябва да настроим една РМ15 която прекалено бързо вдига градусите на водата /дори и на първа степен/ което означава че цял ден ще е пали-гаси което не ми харесва ! Дотук разбрах че за да модулира по вода stand by трябва да е на ON,ако не е така ме поправете,първоначална доза към 40 ,изчакване до следваща доза 200 ,стойности на степените от 1 до 3 пелети -вентилатор /подлежат на корекции/
1 - 05 1250
2 - 07 1450
3 - 09 1600
време между дозите /-3/ или /-4/
mimitoni - специалист
Колега не бързаи да го променяш маи, че М-9-6-15 е за друго. Изчакаи поразпитаи и тогава. 70гр. е на изх. газове. [-X
Svezar - специалист
Или да поясня-пали камината и след като изгори първоначалната доза при зададена темп. на водата примерно 70 а достигната 50 си мига че работи на първа степен при разрешена четвърта и не качва степените,ако намалим търсената температура на 50 колкото е достигната на мястото на единицата изписва МОДУЛАЦИЯ ама какво да модулира като тя така или иначе си е на минималната степен. Тоест надолу модулира ама нагоре...нъцки,какво не е наред в случая ???
Последна промяна от Svezar на нед дек 21, 2014 6:23 pm, променено общо 1 път.
chungata - специалист
Svezar написа:
А някой да знае в кой параметър е указано дали работи в модулация и до каква разлика в температурите работи на макс преди да почне да сваля ? Или да поясня-пали камината и след като изгори първоначалната доза при зададена темп. на водата примерно 70 а достигната 50 си мига че работи на първа степен при разрешена четвърта,ако намалим търсената температура на 50 колкото е достигната на мястото на единицата изписва МОДУЛАЦИЯ ама това не ме устройва при положение че не може да стигне до 60 градуса :?
Ако си използвал настройките който си цитирал по-горе може би е от това. Аз използвах същите, но когато навън беше по-топло. Сега ги мръднах малко нагоре, съответно 1- 0.6 1550; 2- 0.8 1650 и 3- 1.0 1750. Задал съм да 3та степен и 60 гр. на водата, и след като запали до 58 гр. си работи на 3та, после на 59 гр. намаля на 2ра, на 60гр. на 1 и след 61 гр. ми изписва модулация.
Svezar - специалист
Ами не,не са тези настройки,ей такива са :
1 07 1450
2 09 1500
3 1,2 1600

време между дозите /-3/ зададена температура 63 градуса,но дори и когато има 10 градуса между моментната и исканата пак си стои на 1 степен :cry:
naskov - майстор
Пробва ли да я изключиш от мрежата и пак да я включиш? Колко ти е параметър M-9-4-06?
Svezar - специалист
Ами мисля че е M-9-4-06 е 2 ,но казвам мисля понеже каминката е на комшията от долу и говоря по спомен,за изключване от тока не съм се сетил да пробваме,но това е най-лесното :)
Здравейте,
От скоро имам BURNiT PM 15 (10 дена) досега съм и чистил само тавичката, но от два дена веднъж дневно ми дава грешка ALARM 7. Изключвам и включвам отново и се оправя. Техникът, който идва да ми поставя камината ми каза, че е хубаво веднъж седмично да се чисти, а и от форума това което разбрах, че тази грешка се появява при натрупване на пепел. Техникът ми каза че най-добре е да си взема прахосмукачка. В случай мисля да си я почиствам ръчно - поне на тоя етап. Техникът ми каза, че се отваряли и страничните капаци и там имало някакви отвори. Помъчих се да развия болтчетата отгоре, които държат страничните капаци според мен, но са с малки шестограми и не помръдват и ме е страх да не заобля или окривя нещо. Другото, което ми направи впечатление е, че в книжката пише, че страничните панели се свалят на 23 КВ, а на 15 КВ се развиват отдолу където е тавичката за пепелта. На кого да вярвам на книжката или на техника? И колко често чистите вашите? Благодаря предварително
mimitoni - специалист
Здравеи колега. Доколкото разбирам от прочетеното във форума първото почистване маи, че го прави техника а ти гледаш и се учиш. Ако я оплескаш нещо ще ти признаят ли гаранцията? Горивната камера можеш да почистиш ръчно но димогарните тръби без прахосмукачка не знам. Е става ако свалиш страничните капаци, ама там нещо не си уверен. Моят съвет е да прочетеш темата от 1 до 14стр. ще научиш доста надявам се :drinkers:
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: