как да свържа агрегат към ел. мрежа на вилата. агрегата е 5кв. но вилата е на 2 етажа и на всяка има по една фаза понеже е прекаран трифазен ток. мога ли със УМ шалтер и да свържа 220в. на 2 от фазите. нямам нищо което да работи на 3 фази

Andri01 написа:С 2 жициРъчно е и съм го направил така че да не може да се включат 2 щалтера. 1 е обърнат. малко разбирам от електрика но не съм се занимавал с агрегати. А по-сериозно: трябва ти или ръчно превключване или автоматично. Но това е вече работа на сериозен електротехник,не е за любители. Има опасност от връщане на напрежение към мрежата и....става голяма беля!
ZMeyGorianin написа:Я да попитам и аз-може да е от полза за автора: моя генератор го включвам в един от контактите, като предварително съм свалил автомата, който е след главно табло. Така няма опасност да се сблъскат тоците когато тръгне по мрежата, а и имам информация чрез една осветителна лампа дали е пуснат.Кой извод на генератора ще "кръстиш" "0" е без значение и грешно в контакт
За да не стане сакатлък с обратно подаване съм маркирал фазите на контакта и щепсела от генератора.
За по-голяма сигурност ми се иска да поставя двоен разделител-на фаза и нула за да не пусна фаза по грешка през нулата към мрежата.
Проблем ли ще бъде, ако сложа двоен автомат?
FM STEREO написа:Сложи си ум шалтер и нямаш никакви проблеми,това с контакта го забрави,може да обърнеш фазата и нулата и става страшно!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: