Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolovvd - майстор
Така като гледам са 4 халогенки, но дали са на 12V или 220V не става ясно.
timo1 - специалист
На 220 са,поръчах от 2-та вида,единия дето се монтира на мястото на ключа и другия от тия за стените.
Ще пробвам първо тоя на мястото на ключа дето се монтира,ако не деиства както трябва ще монтирам другия.
И...като имам време да ги монтирам пак ще питам как да ги вържа :)
nikolovvd - майстор
По принцип само се вади обикновения ключ и се монтира сензорния.
ditronix - специалист
Е това е, ако са на 220- няма проблем, но ако са на 12V показния в линка ключ няма да заработи коректно заради индуктивния товар. Минах по тоя път, даже го вървях два месеца......Докато се усетя, всичко вече беше направено-картони, мартони, светодиоди и останалите простотии. Та на края спретнах два компаратора с релета на изходите им,които включват светодиодите. Изобщо беше голяма мъка, но все пак станаха нещата и вече 4 години осветлението си работи без грешка. Вторият ключ е предвиден да работи и с обикновени нажежаеми лампи, и с индуктивни товари-енергоспестяващи и LED лампи, като и минималния това е редуциран до 8W доколкото помня. Купих си един такъв ей тъй, да го видя какво прави.5-6 долара беше по спомени. Весели празници!
timo1 - специалист
Единия дето поръчах е точно като втория посочен от колегата(не от посочения саит),но тои даже не се събира в конзолата :mrgreen: стърчи около 1 сантиметър извън нея.Другия ще пробвам да закача като има повече време.
Весели празници. :drinkers:
ditronix - специалист
А, не се събира. Надупчваш дъното и го махаш, поизкопаваш в дълбочина и става много лесно. Само трябва конзолата да е захваната здраво в стената. Аз даже и сменях у дома една или две конзоли, идваха малки май, помня ли. Сложих парчета от PVC тръби. Надупчих ги отстрани и с повечко гипс ги лепнах, после почистих излишъка и си монтирах каквото си бях наумил. Не е голям проблем.
timo1 - специалист
Тоя го сложих в килера,където не е проблем че настърча малко.Да питам за другия,отворих го днес и отзад има клеморед с 3 кабела,кафяв-син и червен,мисля да захвана датчика за осветителното тяло но как да го свържа?
hidrazin - майстор
Изображение
При теб синия е като зеления на схемата.
:partyman:
timo1 - специалист
Мерси ама тия схеми са ми тъмна Индия,ще се вика жичкаджия маи :)
hidrazin - майстор
Е какво толкова? На кафявия влиза фазата, на червения излиза фазата за към ламбата, към синия подаваш нула и от същия син взимаш нула за ламбата. Демек той е общ. Датчикът прекъсва само фазата.
:partyman:

Тема "Свързване на пир датчик с обозначения A,B,C,D,E,F" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: