Jack52 написа:Колеги, какъв инвентар ползвате?И двата вида щото не вярвам всеки да може да си накове мотички за фрезата примерно и др. подобни.
Купешки или самоделки
Вече само купешки ще използвам. Няма заводи , няма промишленост.
Полуоски за оране -купени, плуг купен, централна тежест купена, култиватор- купен, метални колела към 400 мм -купени.
Мотички трудна работа за правене.
Полуоски за гумени колела- правени, тежести странични на колелата правени, теглич за плуга и култиватора - правен, голямо ремъчно колело ф40Х алуминиево за оране и за култиватор за ремък 1550мм - правено. Отдавна нищо не мога да направя - нито имам достъп до "завода", стругове и фрези се броят на половината ръка, материали никакви налични.
Не съм в сферата с металообработка - зна1и да си купя материал, да си изкарам разрешение за внясяне, никой няма да ми оттсъпи останалите единични бройки стругове и фрези за да работя, трябва да платя на човека, после проблеми с разрешение за изнасяне, плащане на режийни - много по-евтино ми е да си купя чарка като се наложи и по-малко нерви.
Пр. да и отлеят голямото ремъчно колело : да ама как ? няма материал, за основното п-во на редукторите слагат материал за N то претопяване.Резултата шупли, пукнатини, леярната е дадена под наем на частна фирма. Преди беше на бартер аз правя това - ти онова.
Когато ми се наложи ще предпшочета да платя на някой за да ми свърши работата -поне ще му помогна малко,че със "заплатите" са много напред. само на аванс и преди около 20 дни са взели за месец април 2014