• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
tottenham - специалист
мисля да си закупя пералня със сушилня (не от тези за вграждане, а обикновенна) и да е монтирам в кухненския шкаф.
Но ме притесняват евентуалните вибрации на пералнята като използва центрофугата. Та може ли да използвам такава пералня или е необходимо да си закупя такава за вграждане? Разбрах , че последните били със специални "АБС" системи с оглед нулева вибрация, която пък би могла да е пагубна за шкафа.
Антония - специалист
Моята пералня ще е под плота. Бая проблеми ми създаде това. Първо, тя е 63 см дълбока, а кухните ги правят стандартно със 60 см термоплот. Като гледах по сайтовете, почти всички нормални перални са повече от 60 сантиметра, така че ако решиш да купиш такава, приготви се да търсиш нестандартен и значително по-скъп плот (естествен камък, инженерен камък, дърво). Второ, пералнята е височка, затова трябва да направиш долните шкафове на 90 см височина, което също оскъпява. Трето, повечето перални са точно 60 см широки, а понеже не трябва да се опират до страните на шкафовете -- необходим ти е шкаф с нестандартна ширина, а не всички производители са съгласни да го направят.

Ако тепърва ще взимаш пералня специално за кухнята -- по-евтино ще ти излезе да си избереш такава за вграждане, честно. Моята е на година и нещо, адски е добра и я обичам, само заради това я запазих. Бях на крачка от продаването й и взимането на нова.
tottenham - специалист
а твоята каква марка е?
Антония - специалист
Кенди със сушилня :) Перфектна е, обаче наистина голям зор да й се направи място.
null - специалист
чак пък зор. Аз например си вградих в кухненския шкаф пералня с горно отварявне. Плота е на панта и също се отваря. Само дето е по-високо. Вече месец го ползваме и съм доволен. Жената също. Само дето трябва да сложа едно амортесьорче да държи капака отворен докато вадиш прането щото е малко неудобно.
Колкото до нестандартните плотове - аз също съм с такъв. Най-обикновен си е само дето е по-широк (беше 80см, аз го скастрих на 70см)
Оказа се, че могат да се намерят само дето цените са два пъти отгоре и изборът е малко ограничен. Моя го взех от Нюман за 230лв - 4100х800 двоен постформинг т.е. заоблен от двете страни като за барплот.
Относно височината на долните шкафове при вграждане на обикновена пералня се маха горния капак и става по-ниска. Готов шкаф няма да стане защото пералнята трябва да стъпи на пода, а не на дъното на шкафа. Оставяш по един сантиметър от двете страни и не мърда въбще при центрофугата. Така или иначе това тези дето ще ти проектират кухнята трябва да знаят как да съобразят. Ако не знаят търси други.
Купи първо пералнята и след това по нейните размери прави шкафа.
Без да съм професионалист аз така бих направил въпреки, че ако си е за вграждане ще си спестиш доста мислене ...
kraska - напреднал
Да, най-добре е пералня вградена, но избора е много стеснен поради цена и предлагани свестни марки. Аз ще слагам пералня под плота на разумна цена, която е първо 55см. дълбока, да не говорим че има и 45см. не малко модели. Шкафовете са по принцип високи 90 см, така че няма никви проблеми да влезе отдолу, естествено без под ще е шкафа. А и ширината на шкафа се прави 65см, за да се монтират и пантите на вратичката на шкафа. Всички фирми по проект не е проблем да го направят, само модулните не са.
Антония - специалист
tottenham иска пералня със сушилня, а те са все пълноразмерни, няма ги на 45, 50 или 55 см дълбочина.
kraska - напреднал
Има, засега две съм видял:
Едната е на бош която е вече на цена 1120лв, въпреки че пише че е 60см, всъщност била 53 (ама не съм я видял лично)
А другата е на аристон която е на 55см и ще влезе, аз също съм се ориентирал със сушилня затова ги гледам най-вече тях.
Антония - специалист
Нещо съм се била заблудила тогава :)
tottenham - специалист
ами марките за достъпни пари са Фагор, Индезит, Канди, Аристон. Тъй че ще сондирам при тях.
  • 1
  • 2

Тема "пералня за шкаф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: