Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
miroslav_kn - специалист
Някой да ми каже цена за монтаж на мивка и тоалетна чиния. Моля ви се че, на един познат му искат 100 лева а според мен това си е обир.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Там някъде е като пара. А твоят познат да почете малко и да си ги монтира сам.
След яки пререкания с последния ми майстор, пъхнах му цигара в устата и пепелник в ръцете (да са му заети) ... и се справих. По "моя" начин (според упътването на чинията и на мивката). На втория комплект му позволих да се учи. Пари не посмя да ми иска, жалко, че и аз не се усетих да ми плати за обучението :roll: .
rendo - специалист
В това няма нищо лошо проблема е ако ти е скъпа тоалетната чиния и е гадно мястото че ако не успееш да пробиеш дупките както трябва или да затегнеш колкото трябва ще и направи физическо налягане което може да доведе до счупване.
Ако се спука само - добре но ако се сцепи ще доведе такова нарязване че после 2 месеца не могат да те зашият в пирогов и е малко кофти

За това с повечко внимание и старание става
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не разбирам как може да не пробиеш дупките както трябва и как може да презатегнеш.
Всъщност въпросът беше "100 лева много ли са за монтаж на мивка и тоалетна чиния"... без повече подробности.
Rumen Iankov - специалист
По принцип между 80 и 100 лв е монтажа.
housedoktor - майстор
Цената е в границите на разумното
montoya - майстор
housedoktor написа:
Цената е в границите на разумното
:megaeek:
Може би в Търново, може би и в София е в границите на разумното, сигурно във Варна, Пловдив и Бургас, ама на други места е както каза автора на темата пладнешки обир. :?
Според мен цената е прилична,но на който му се вижда скъпо,може да се опита сам,"не е много сложно".
lyki - специалист
Като ви чете някой не запзнат с материята би останал с впечатление ,че да поставиш моноблок да го захванеш стабилно за пода и да подвържеш отходната и захранващата казанчето вода е все едно да закачиш картина за стената. Пробиваш два отвора и навиваш две видий и готово. :?
,"не е много сложно".
Не само че е сложно но и доста отговорно ако не искаш пода на банята ти да заприлича на швейцарско сирене от отвори. Трябва предварително да предугадиш замисъла на майстора който е правил инсталацията за разположението на арматурата. Да замериш същата която имаш дали е подходяща за така оставените изводи от инсталацията , да зглобиш всичко на сухо , да видиш как изглежда и чак тогава ако не са ти завряни ръцете в задника и отгоре на това завързани да се захванеш с монтажа. :lol:
housedoktor - майстор
Моноблок- почистване и обезмасляване залепване с санитарен силикон/респективно пробиване на теракота на точното място иза дюбелите,закрепване /сглобяване наи уплатняване на казан4ето при някои модели .4еста операция е дообработка с шмиргелов накрайник на отливката в местата за уплътнение/слу4вало ми се е дори и при скъпи модели/Свързване на меката връзка с казанчето .Свързване моно блок и отходен канал,уплътняване....Проба и евентуаклна регулировка на механизмите на казанчето,в случай на не добро уплътнение и теч..отново.Поставяне капак....А приятната евентуално работа при демонтаж??

Мивка -пробиване фаянса за закрепване.Оборудване на смесител и сифон .Поставяне конзола Проба за течове .Силикониране .Евентуално демонтаж на старата(някой махал ли е добре залепена със силикон за фаянс мивка ???)
Още ли мислите ,че е малко работа.А и добрия майстор ако прецака нещо си държи на репутацията и покрива нанесените щети....

Тема "цена за?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: