• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
lov - майстор
Аз пък няма да дърлям боб щот много скъп стана.. :?
Трафа е от едни много дърти трифазни изправители за зареждане на АБ за електрокари. Управлението е в първичните намотки на трите фази. Правил съм от такъв точно телоподаващо даже мисля, че имам още един в резерв. Става да се пусне и на монофазен режим но иска кондензатори и качествен дросел с извод за регулиране и там. Или аз поне не успях да уцеля някаква средна стойност.
Последна промяна от lov на пон дек 22, 2014 9:45 pm, променено общо 1 път.
fox_vt - майстор
Аз точно заради тия готини изводи отпред и неизолираните проводници отзад се надявах че това е вторичната.Но от друга страна след като един път заварявах с един готин електрожен със пружина за намалявана на тока,и чак накрая забелязах че пружината е към първичната,как не ме опра тока нз :?
lov - майстор
Ще се отклоним от темата но какви невероятни изпълнения съм виждал не е истина. Даже съм се чудил това чудо как работи. Една топка кабели, ламели и каквото се сетиш в една дървена касетка за да може да се разнася. Захранващия кабел се връзва на изводите на първичната колкото да се каже че има връзка. Няма изолация всичко на честна дума стои като един разярен таралеж.
То и аз какви ли не простоти съм правил като например регулиране от към страната на първичната намотка с тиристор. И за да опровергае теорията това нещо до скоро работеше и собственика му се кефеше.
moimoimoi - майстор
от първите снимки се вижда че трите фази имат по 5 степени
т.е. може да стане с 5 контактора 25 ампера и един превключвател с 5 положения и ще има 5 степени
lov - майстор
Какви контактори ви блазнят. Прави се с един 5 степенен превключвател. Контактора за управлението от спусъка си го има и е напълно достатъчен като ампераж че дори презапасен по ампераж в предвид доста честите включвания.
bulhomes2 - майстор
lov написа:
... Става да се пусне и на монофазен режим но иска ...
Аз не щъ монофазен. Прибрах се преди малко и утре ще пробвам да му нарисувам схемата и ще я пусна.
FM STEREO - специалист
lov написа:
Какви контактори ви блазнят. Прави се с един 5 степенен превключвател. Контактора за управлението от спусъка си го има и е напълно достатъчен като ампераж че дори презапасен по ампераж в предвид доста честите включвания.
Човека иска да замени този ключ с контактори,това обаче може да стане ако превключването е на първичната намотка,страна.
hidrazin - майстор
FM STEREO написа:
Човека иска да замени този ключ с контактори,това обаче може да стане ако превключването е на първичната намотка,страна.
Човека не иска да е точно с контактори а да е работещо, читаво, удобно, евтино, надеждно...
С контактори може да стане и ако превключването е на вторичната страна/намотка.
Само дето на него никак, ама никак няма да му хареса този вариант. :-D
:partyman:
bulhomes2 - майстор
FM STEREO нещо не си ме разбрал.
bulhomes2 написа:
...Не ми харесва превключването между различните мощности - с болтчета. Ще ми се да го направя с врътка и контактори за всяка мощност.
Когато пусках темата мислех, че няма толкова мощни врътки и затова добавих контакторите, но
bulhomes2 написа:
Благодаря Ви. С ПЕП-овете ще е по-лесно. ...
Нека да изпонаснимам утре подробно и да се опитам да опиша кое къде отива, па съм отворен към всякакви предложения за подобряване на самоделката.
lov - майстор
Аз не те карам да се прави на монофазен. Просто от същия траф съм правил такъв и исках да предупредя да не залиташ в тая посока. Иначе за този ти трябва само един 5 позиционен превключвател и си готов. Всъщност може и 6 защото е добре да имаш и изключено положение кога нещо запецне по телта и трябва да се ръчка по нея.
Ако не си на зор след нова година ще идвам по троянско заради оня ел.двигател и мога да го погледна на място.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Колко ампера контактори за това телоподаващо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: