Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
PetarDimitrov - помощник
Здравейте, пробвах малко боя върху обиковен боро грунд( за мазилки шпакловки и бетон) върху нови стени шпакловани с фина шпакловка на Теразид и също други стени шпакловнаи с гипсово лепило Боро. Има ли смисъл да им слагам грунд защото ми изглежда като пробвах малко с латекса че не прави разлика даже грунда образува по-трудна за залепване повърхност. На опаковката на боята пише задължително нови стени да се грундират но на мен наистина ми изглежда че обраува като хлъзгав филм който всъшност пречи. Питам се да не би този грунд Боро белия да е за шпакловане върху него а не за боядисване върху него, бял е на цвят и пише че става уж за боя. Препоръчаха ми боро контакт червен и за таваните ми които се отлепва мазилката( супер ниско качество шпакловка), но се питам има ли смисъл ако изглежда добре да се мъча и с грунд без смисъл. Дали ще падне боята без грунд от стените или особено от тавана(някъква скапана шпакловка). Също имам и грунд Deko розов разтворим 1:10 който ми изглежда да не става за нищо. Напръсквам стените с пистолет само колкото да ги намокря без да остава в повече с цел да не се образува филм и размазвам грунда с четка колкото да покрие напълно, оставям да съхне и не мога да позная къде съм грундирал. С една дума ако лепи боята сега върху шпакловката ще се отлепи ли по-късно без предварителен грунд? Мерси.
toni_g79 - специалист
viewtopic.php?f=25&t=35062

Тема "Латекс върху нови стени има ли нужда от грунд и какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: