• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
gogo7777 - майстор
Аз бих разделил трите макари на три отделни вериги /все едно три трафа на един пакет/. Ако вторичните /на едната макара/ имат еднакви намотки, вадя средни точки, а схема Ларионов придобива вид на три самостоятелни изправителя с по два диода. Регулирането става в първичната, като се пускат съответния брой трафове. Има варянт от към вторичната страна да се извадят два диапазона за тока и така да се получи 6-степенно регулиране. Трафа би станал по-шумен, но няма да има проблем мисля. Ако не ме разбирате, по-късно ще се пробвам да нарисувам схема.
bulhomes2 - майстор
Мисля, че това е схемата. Не виждам какво да може да съм объркал.
Прикачен файл:
Shema.JPG
Малко глупости съм приказвал. Тука идва.. ама какво идва не казвам. "Тока" съм имал в пред вид. После казвам, че нулите на намотките се свързват с нулата на "трансформатора", а трябва да е на "щепсела"...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9FEdDr9ZfZU[/youtube]

Забравих да кача другата намотка
Прикачен файл:
IMG_6258.JPG
Последна промяна от bulhomes2 на ср дек 24, 2014 8:04 pm, променено общо 2 пъти.
fox_vt - майстор
Значи управлението се оказа във вторичната :-D А ако сложиш три врътки за всяка фаза дали няма да е по лесно,малко тегаво е да слагаш всички да са на едно число ама :?
bulhomes2 - майстор
Бе то пак ще е по-лесно от болтчетата. Ама има ли такива яки врътки, че и с по 5 позиции?

Вероятно ще Ви е смешно, но за мен е тъмна индия и не ме е срам да питам. Какво ще стане, ако входящия ток RST пускам през 5 позиционен ПЕП на задните намотки, а от изводите от предните намотки да идат към диодите? Тоест да първичната сега да стане вторична, а вторичната намотка сега - първична?
lov - майстор
Явно хубавите снимки :lol: ми изиграха лоша шега. Трафа се оказа друг. :x
Това дето го искаш няма как да стане с обръщането на намотките. Иначе има такива превключватели но цената няма да ти хареса никак.
Има вариант на първичната да се поотвие малко и да се извадят изводи. Както и да се навие още малко проводник и регулирането да стана пак от първичната. И пак ще стане в духа на форума но с повече работа.
Има и тиристирни регулатори за вториния ток но и там искаосвен познания и средства.
alsted - майстор
И сега чий боб се оказа по- :furz: :-D
Бях споменавал за усилен щепсел и 5 такива контакта. Може би в този дух ще подскажете нещо по-яко?
bulhomes2 - майстор
Ама 25А ще стигнат ли, че не намирам по-големи - http://www.tashev-galving.com/028+KOD+2 ... 0%B5%D0%BD
bulhomes2 - майстор
Ако гнездото на нулата е като на другите какво ще го сбърка? Не, че ми пречи и от тия с четирите крака, ама пак са по 25 ампера. Нали затуй пуснах темата - да разберем колко ток минава през тия болтчета и да видим с какво можем да ги сменим.
MamaMy - майстор
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=732

този е 32А

Отделно и цените гледай, че някои са коледни все едно купуваш подарък.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Колко ампера контактори за това телоподаващо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: