От мобилни телефони до цифрови камери
b313156 - напреднал
Живея на село и имам няколко кокошки. Направих им кокошарник за да нощуват в него с цел да бъдат предпазени от нощни диви животни. Понеже стоя до късно и ставам на обяд то и моите любимки пускам от нощното им убежище навън на обяд. За тях това не е добре. Имам желание да направя вратата им да се отваря при съмване и да се затваря при мръкване. Вратата им е направена от дърво с винкел по края. Моля за някакви удачни идеи.
dikata1975 - специалист
http://satex.bg/bg/product-view/815.html

Би трябвало да ти свърши работа.Поразрови се и си подбери подходящ.Вместо фотоклетка може и с таймер
velsi - Почетен майстор
Доколкото разбирам проблемът е по-скоро в отварянето сутрин. Вечер можеш и на ръка да затваряш. Как бих го направил аз: едно резе на вратата, което я държи в затворено положение. Някаква пружина, ако щеш и ластик да е, която да отваря вратата при освобождаване на резето. Не е задължително да се отваря цялата, на кокошките не им трябва много място да излязат. На резето една машинка за централно заключване от автомобил и съоветното фотореле или там каквото е. Затваряш кокошките и като се събудиш на обяд те ще си ходят по двора. Вечерта затваряш и пак така. Все пак е кокошарник, а иначе може и с компютър да се направи, ама няма смисъл.

Тема "Отваряне и затваряне на врата с фото клетка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: