Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Tinox - напреднал
Малко се забавих с отговора...благодаря на всички за помощта! :prayer: Проблема се оказа в спукана тръба за горещата вода точно след камината...съска за 5 минути и край. Сега лошото е, че много трудно ги вдигам 80 градуса, нооо навсякъде е топло :partyman:
bigdragon - майстор
Tinox написа:
.... Проблема се оказа в спукана тръба за горещата вода точно след камината...съска за 5 минути и край......
Чекай, чекай малко.
Това води до теч, но не и до нарушена циркулация. Освен ако заради теча не си палил системата полупразна...
Ако вместо спукана е била запушена, това щеше да е обяснението на проблемите ти.
Tinox написа:
....Сега лошото е, че много трудно ги вдигам 80 градуса, нооо навсякъде е топло :partyman:
За такава опростена система това е нормално и няма нужда да вдигаш толкова висока температура към радиаторите. Това води след себе си други проблеми, но те се оправят с добавянето на други устройства и усложняване на системата....
Tinox - напреднал
Докато наблюдавах, една капчица не капна от там. Нещо миниатюрно беше и съскаше за 5-10 минути след което изведнъж вдигаше над 100 градуса. След това не знам дали е съскало понеже и помпата се чуваше доста и автоматичния обезвъздушител изпускаше пара.
Затворих радиатора в кухнята (камината се справя добре за двете стаи) и сега 80 градуса не са трудни но нормално си стои около 70. Какви проблеми бих могъл да имам ? Не ми се майстори в студа пак...
Tinox - напреднал
Докато наблюдавах, една капчица не капна от там. Нещо миниатюрно беше и съскаше за 5-10 минути след което изведнъж вдигаше над 100 градуса. След това не знам дали е съскало понеже и помпата се чуваше доста и автоматичния обезвъздушител изпускаше пара.
Затворих радиатора в кухнята (камината се справя добре за двете стаи) и сега 80 градуса не са трудни но нормално си стои около 70. Какви проблеми бих могъл да имам ? Не ми се майстори в студа пак...
bigdragon - майстор
Tinox написа:
......и сега 80 градуса не са трудни но нормално си стои около 70. Какви проблеми бих могъл да имам ? Не ми се майстори в студа пак...
Основният проблем на такава система е, че постоянно трябва да се наглежда. #-o
Щом на този режим си на топло, изкарай си сезона и ако имаш желание и възможности, за следващият сезон може да подобриш системата.
Основното е противокондензационен вентил, добре е да има буфер и тогава три-пътен (четири пътен) регулатор със задвижка и управление по температура.....
И те така... :-D

Тема "Завираща вода в камината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: