Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
FM STEREO - специалист
Да ако напрежението е 160V ще има да си чакаш бойлера да загрее,нищо че ще изкара по дълго :-D :-D :-D
krasi92 - майстор
Цената и при 230 волта и при 180 волта е една и съща и е краино време да започнем да си търсим правата като коректни платци.А относно мангалите енергото ако им прави дарения то да не е за наша сметка.Първо писменно оплакване с изходящ номер при доставчика и след това с копие от писмата при Рачков.При нас се оказа че през 60 те години техниката е била на по голямо ниво а сега чез не могат да поддържат авариращите далекопроводи щото лакътушели покраи река Искър и видите ли нямали подходяща техника-това е изказване на техен регионален меринджеи в ефир по повод на излъчен репораж по тв. Масово извън София напрежението е под допустимите граници по стандарт но пък народа нали си плаща защо да си харчат парите за подобряване на услугата.
krasi92 - майстор
FM STEREO написа:
Да ако напрежението е 160V ще има да си чакаш бойлера да загрее,нищо че ще изкара по дълго :-D :-D :-D
но цената е като за 230 волта.
krasi92 - майстор
hidrazin написа:
Коя цена е същата?
:partyman:
160 -230v.
Junak - майстор
Тази тема за цената вече я минахме :)
hidrazin - майстор
Консумираната енергия не се измерва във волтове. Плащаш за енергия.
А това че тя не отговаря на параметрите за качество е друга бира.
:partyman:
P.S. Да минахме я. Мноооого мъчително! :-D
nikolovvd - майстор
Не съм чел подробно закона, но ми се върти нещо в главата, че при некачествен ток или прекъсване на ел.захранването над определено време, клиента има право на компенсация във вид на намаляване на цената, респективна сметката.
В случая една жалба или по-скоро искане до ЕРП-то с копие до ДКЕВР с позоваване на закона, би трябвало да помогне. Добре е да се направи консултация с адвокат и да се приложат протоколи от замерванията на специалистите на ЕРП-то.
gogo7777 - майстор
Аз ако съм сигурен, че ме мамят, просто не бих платил и стотинка на ЕРП-то :-D
stenmark - специалист
gogo7777 написа:
Аз ако съм сигурен, че ме мамят, просто не бих платил и стотинка на ЕРП-то :-D
По-полека,защото като останеш на тъмно друго ще искаш.Процедурите всички ги знаят и те са тромави.Много сме далече от европейското енерго.В Англия е като фоно карта,няма такова платил,не платил.Свърши ли дебита край.

Тема "Проблеми с напрежение, ЧЕЗ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: