Мечтата на всяка домакиня
Не мога да реша какви цветове да е кухненския ъгъл. Харесвам ярки цветове, но си мисля, че след известно време /или от време на време/ ще имам чувството, че ярките цветове ще станат изнервящи. Майстора ми даде едни кубчета да си избирам цвят. Те едни дребни... Как да си представя цялата кухня...
Мисля, че ванилия ми допада най-много - свежо е и светло, ще компенсира липсата на прозорец в кухненския ъгъл. С какви цветове за стени и цветни акценти "се разбира ванилията"?
masterval - майстор
Влез тук: http://www.orgachim.bg/virtual/. Ако това не ти помогне :?
Важното е да ти хареса на очите, а ръцете ги мани, има майстори или в краен случай, бояджии.
Hermes - напреднал
Предимно за кухня се избират светли цветове - предимно в жълтия спектър. При избор на цвят се гледа той да не е "натрапчив" да не умаря очите, за предпочитане светло жълто. Светлите цветове поначало дават оптическа илюзия за просторност , широта. Друго предимство е и че след година две когато пак трябва да се боядисва светлите цветове по лесно се заличават. Изобщо светли цветове са винаги по-предпочитане отколкото тъмните.
meriko - напреднал
Зависи какъв ефект търсиш и какво ти харесва :roll: Ако си фен на преливането на цветовете(подходящо е особено за малки помещения)би могло да избереш прасковено, много светло млечно оранжево.
Ако търсиш контраст(но ще трябва в този цвят да сложиш и други акценти)избери светло какаово, силен оранж, дори червено.С пердета в тази гама, 2-3 малки картинки(това вече ще зависи от стила на кухнята)и няколко добре подбрани аксесоара ще имаш кухня-мечта :wink:
Все пак колко голяма е въпросната кухня?
И не забравяй две декоративни възглавнички в цвета на стените върху ъгъла!
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:11 am, променено общо 1 път.
meriko - напреднал
Доколкото разбрах става дума за избор на цвят на един кухненски ъгъл, а не за грандиозни дизайнерски решения.Нали така? :wink: Затова ти предложих двата варианта.
А относно "сервировките"-каквото и да значи това :? не виждам противоречие с "най-баналното- жълтичко с прасковенко", което си е точно прекрасната основа за най-различно цветото решение на аксесоарите.Но...,както разбирам от краткия си престой тук, рядко давате отговор на основния въпрос, а най-често просто се заяждате :oops: Не разбирам защо?

Тема "Как си избирате цвета?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: