• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
colyo - специалист
И аз го ядох тоя с тесните врати. Чисто нов диван го направих дармадан, за да го вкарам. Проблема наистина се оказа входната врата. Вътрешните ми са 80см и с развъртане стана работата ама през външната..............голям зор.
Относно КЕВЕ - много трошлива тухла. Взех 2 палета за пълнеж и единия го изхвърлих, защото още при транспорта беше станал на сол. Мой колега строи в момента с Поротерм. И тия калпазани са занижили качеството за 3 години.
Мнооооого информативна тема :supz:

Записвам се и ще следя с интерес, че и на мен се очертава да тръгна по този път на пролет.

Особено въпросите с изолациите. Евала на всички запознати с това, за мненията (особено на @ Tsilkov :prayer: ).

Всеки си знае бюджета и си решава, но ключовите моменти са добре описани. =D>

Успех на всички в начинанията. :partyman:

П.С.

Впечатление ми направи тази сравнителна таблица? Дали могат по-запознатите да коментират: евтин маркетингов трик или истина е?

ТУК
boqnkov - специалист
Заслужава ли си като излея плочата между нея и надзида да подложа фибран 3см за да спра термомоста от плочата към надзида 1,3м ? И още нещо. Заслужва ли си да се заиграя и с фибран в колоните на надзида - между тях и плочата (ще е малко повече играчка защото арматурата ще пречи. По този начин искам да изолирам цялата таванска плоча на 100%. Над нея да няма абсолютно никакъв термо мост. Или е важно бетона да се "хване" за бетон?
П.С. Не знам дали бях ясен... :?
StanZ - специалист
Това е недопустимо, така ще прекъснеш конструктивни елементи. Колоната е непрекъснат носещ елемент от основата до покрива. По добре изолирай след това надзида вътре-вън и отгоре запечатай с фибран и върху него слагай столицата за покрива.
Tsilkov - майстор
Абе чак недопустимо не е - виж тея хора цели балкони прекъсват със стиропор - http://www.schoeck.com/en/news/animatio ... clip--1616, ама в този случей наистина не си струва да се рискува.
Що се отнася до самия надзид по-добре го замени с полистиролбетон направо.
StanZ - специалист
Изключения им, да съгласен съм. Аз така мислех да си направя входното стълбище на къщата, но се отказах. В неговия случай има прекъсване по вертикала. И аз мисля с такива блокчета да си направя надзида.
Tsilkov - майстор
Опасносттае че ако покрива е тежък при земетръс ще се напука там фасадата. Със сигурност това може да се сметне с преоразмеряване на железата (както е в линка които съм пратил) ама няма много смисъл при условие че фасадата (и нейната изолация) така или ианче ще си продължи до покрива, а на колоните (че и пояса) от задната страна нищо не пречи да им се сложи по един фибран.
boqnkov - специалист
Пред входната врата имам излята заедно с плочата козирка. Нея искам да я покрия с керемиди. По - красиво ми стои и по - защитено. Майсторите казаха, че ще я направят без проблем дори ще може да се пусне малко по - напред и малко по - настрани "покрива" на козирката. Кажете трябва ли да я изолирам с нещо (фибран или стириопор) преди да и направят "шапката"? Знам, че бетона си е сериозен термомост или една козирка не е болка, ако се изолира цялата къща. Другото което си мисля е дали козирката да е трискатна или едноскатна (не знам дали едноскатна ще е красиво). Ако пък имате други идеи и предложения за бетонната козирка съм готов да ги чуя с радост, но знам, че тази козирка трябва се защити по някакъв начин от вода и замръзване (не говоря за тази зима а по принцип).
Ето и малко снимки:
Между другото скоро ще идва ред и на дограмата. Някакви насоки за профили, обков, двоен или троен стъклопакет, колко камерна? От значение ли е ориентацията на прозореца за вида на стъклата? Отговорите на тези въпроси си мисля, че в магазин за дограма няма да ги получа реално. А реално ще искат да ми сурнат колкото се може повече пари. Иска ми се да степенуваме нещата в смисъл такъв да започнем от най - доброто и да знам от къде мога да започвам да правя компромиси? (марка на профили, двоен или троен стъклопакет, обков, цвят на дограмата, видове стъкла. Има ли сезон за предпочитане на монтажа. Прави ли се нещо преди дограмата? Някаква изолация там където ще контактува със стените (фибран или стириопор)? Гледах и калкулатора на Ролпласт, но много неща не са ми ясни за стъклата (нискоемисионно, високоенергийно, ка, бяло, 4сезона....?
Ето и прозорците:
-детска (юг) 200/180
-хол (юг) 275/180
-пистолет кухня (юг) прозорец 80/180 врата 80/230
-спалня (запад) 175/180
-бани и тоалетни (север) - 3 прозореца х 75/85

Прикачен файл

WP_20141210_005.jpg

Прикачен файл

WP_20141115_002.jpg
StanZ - специалист
boqnkov, имаш ли снимка на въпросната козирка (входа). Ако може дай снимка на входната фасада, както е в архитектура.
VLADO66 - майстор
С едноскатната козирка няма да е красиво/поне за мен де/ защото трябва за се обличат страници.По въпроса за дограмата.Ако имаш достатъчно средства-Рехау Генео с обков Мако,троен стъклопакет.По въпроса за вида на стъклопакетите има изписано доста тук.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: