И аз не слагам химия в суджука, ама на тази реколта захласнат по новата си машинка забравих да сложа захар. Ще видя какъв ще е резултата, не вярвам да се развали защото от простора влизат във фризера направо.
								
															
																															
																								
															Съвети за начинаещи готвачи.
		
		
		
		
		
	
		
		
			 
		
	
		Теди 
	
				- специалист			
				
				1205 мнения в "Домашен майсторлък - месна диета :-D"
		
		
			 
		
	
		KingLin 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 1247
 
На първата партида пастърмичка за тази година си направих един експеримент. Ползвам мързеливата рецепта спомената още в началото на темата на 1 килограм месо - 80 гр. сол, 20 гр. захар, 100 гр. ракия и 800 гр. вода. Обаче поради малкото място в хладилника този път сложих петте килограма месо в една тенджера и нямаше място за толкова вода. Та замених четирите литра вода с два литра мляко. Останалото си го спазих. Поради топлото време за коледа не беше готова, но снощи свалих едно парче и о чудо - месото е много много крехко. Като вкус не се различава от миналогодишното но е супер крехко. За в бъдеще ще се ползва само мляко 
								
															
																															
																								
															
		
		
			 
		
	
		Фитилчо 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 2705
 
Закачих на тавана четири контра филета, разрязани на половина през средата.
Морска сол на сухо 24 часа
Вода 2-3 часа
Бяло вино 24 часа
Подправки(чимен,сминдух,чубрица,чер пипер)
И на пирона
Да видим какво ще стане
Ще пробвам на Дадко играта малко ас, изглежда супер.
Гледах плешка на промоция на смешна цена в някои от големите магазини.
Да попитам, телешкото месо какво е и колко големи парчета наряза?
								
															
																															
																								
															Морска сол на сухо 24 часа
Вода 2-3 часа
Бяло вино 24 часа
Подправки(чимен,сминдух,чубрица,чер пипер)
И на пирона
Да видим какво ще стане
Ще пробвам на Дадко играта малко ас, изглежда супер.
Гледах плешка на промоция на смешна цена в някои от големите магазини.
Да попитам, телешкото месо какво е и колко големи парчета наряза?
		
		
			 
		
	
		dadko 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 1297
 
Едрината- доста  по- едричко, отколкото щеше да излезе от месомелачка. Горе-долу- като кубчета за мусака- около 8-10мм. 
Общо смлях 5 кг, от които телешкото беше под 2 кг (~1,8 kg- взех колкото беше останало в магазина, а и го бяха пуснали на цената на свинското, че да го разкарат -да не остава за другия ден) От тия 5 кг излезнаха 17 броя подковки. А и черва за пълнене имах за толкова месо- хартиса ми само 1 м. от тия, дето бях взел.
Иначе- колкото телешкото е повече- толкова по- добре. Дори и само от телешко става страхотен суджук.
Обещали са ми от Копривщенско десетина кг конско месо и ако успеят да ми донесат- ще пълня, ама ...не е сигурна сделката.
								
															
																															
																								
															Общо смлях 5 кг, от които телешкото беше под 2 кг (~1,8 kg- взех колкото беше останало в магазина, а и го бяха пуснали на цената на свинското, че да го разкарат -да не остава за другия ден) От тия 5 кг излезнаха 17 броя подковки. А и черва за пълнене имах за толкова месо- хартиса ми само 1 м. от тия, дето бях взел.
Иначе- колкото телешкото е повече- толкова по- добре. Дори и само от телешко става страхотен суджук.
Обещали са ми от Копривщенско десетина кг конско месо и ако успеят да ми донесат- ще пълня, ама ...не е сигурна сделката.
		
		
			 
		
	
		bulhomes2 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 5537
 
dadko написа:...Към булхоумс: По повод недоверието му, че суджуците са сурови- ангажирам се да му изпратя един брой подкова с куриер за моя сметка с цел дегустация и след това да изказва мнение, че така по снимки.... не е уместно. ...Верно ми прати
Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература
 - ↳ Връзки към Интересни сайтове
 - Магазин
 - ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
 - ↳ Крадeни инструменти !!!
 



