Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Найденов - специалист
Хладилникът е LG-GR312MFS, No frost с един компресор, фризер и хладилна част, около 15 годишен.
Проблемът е следният:
Компресорът си работи уставно. Фризерната част с термостатът и вентилаторът- също.
Терморегулаторът, който е в хладилната част- също (апропо, там няма електроника и електрика- температурата се задава механично- врътката управлява колко да е отворена една клапа, която пропуска колко вече позатоплен въздух да премине от хладилната част към фризерната, където са охладителят и вентилаторът,съответно колко охладен въздух да слезе от фризера, а поддържането на температурата в зададените граници- от сонда с течен агент, която регулира също механично, колко да е отворена клапата).
След като се гъзортих известно време, установих, че отворът, от който трябва да влиза студен въздух от фризера в хладилника май е задръстен от натрупан лед. Опитах се да го разтопя със сешоар, но е на трудно достъпно място и не успях.
Склонен съм да подозирам, че не сме затворили плътно вратата и поради това се е натрупал лед или по- скоро No frost системата е сдала багажа и заради това се е натрупал лед.
Ако можете да помогнете, ще съм много благодарен.
Весели празници и дано не ви налазят подобни проблеми баш сега! :drinkers:
ESPACE - майстор
Отваряш фризера, вадиш чекмеджетата, разглобяваш назад към изпарителя. мериш нагревателитедали са в ред. И ако има лед не духай с духалки, сешоари или пистолети за горещ въздух че има термопредпазители на ниска температура.Изчакай сам да се размрази. Снимай.
krasi92 - майстор
Провери дали не е изгоряла крушката за осветлението случайно
ESPACE - майстор
krasi92 написа:
Провери дали не е изгоряла крушката за осветлението случайно
Аха, и затова хладилната част отказва. Гениално прозрение.
Найденов - специалист
Благодаря! Направих частична дисекция, установих това, което докладвах по- горе. ЛамБата е здрава, също така е здрава и УВ ламбата. Преди малко изпратих техника- диагноза запушена дренажна тръбичка (дали от лед, дали от грахче- ще видим). Засега се постопли говедото и тръбичката дренира- в момента наводнява дневната :-D . Утре ще дойде пак човека и дано го излекува.
Найденов - специалист
Оказа се наистина запушена дренажна тръба и обилно натрупване на лед. След размразяване и проверка хладилникът тръгна уставно.
Да е жив и здрав техника.
Че и не ми отряза главата от кръста.
ESPACE - майстор
Измерихте ли нагревателите? Че на мен ми е горял долния.
Найденов - специалист
Предполагам, че имаш предвид нагревателите за саморазмразяване?
Да, здрави са. Не гледах техника в ръцете какво мери, но след като провери с мултицет някои неща, свърза с външен захранващ кабел два проводника и каза "Сега ще почакаме нагревателя да поработи и да размрази."
Вече седми ден хладилникът си работи уставно. Дано да изкара още 30- 40 години, пък после ще го мислим :-D .
Благодаря за съдействието!

Тема "Помощ за хладилник LG-GR312" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: