Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
1168 мнения в "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване."
LazarGanev
- "Велик майстор"
krasen1 написа:Лазаре, разгледай ръководството на системата ,Фокси го качи и производителя дава КПД на горелката,за което не беше чувалАз изобщо за първи път чувам за КПД на горелка. Как се мери или изчислява ефективност на горелката? Някакви доказателства за обявените КПД на горелката и на котела има ли?.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Koe се мери така - КПД на горелката или на котела
? Не е важно дали го има в Бг това оборудване - дори и да си го купи някой производител на пелетни котли файда няма - никой няма да му признае замерванията и писанията, защото не е оторизиран да ги прави
. Все едно Баба Лили да си издаде сама паспорт, че е на 30 години 

fox_vt
- майстор
КПД на български е Коефициент на Полезно Действие.Ще се опитам да го напиша максимално просто ,че имам усещането че някои хора са били по кафетата по време на час.
Система която преобразува енергия независимо каква-има входяща енергия от един вид която се преобразува във друг вид при което има известни загуби.Колкото загубите са по малки толкова КПД е по голямо.В нашия случай входната енергия във вид на дървен материал се превръща в топлинна енергия и загубите във вид на пепел определят КПД на горелката.Ако не остава никаква пепел или излишни вещества това е максимално КПД.
След това КПД на котела се определя по това от входна енерия топлина да усвои енергия към топлоносител и загубите определят КПД на котела,т. е. колко е усвоил.Двете КПД та определят общото КПД на системата,котел-горелка.
Надявам се,че го обясних на максимално прост език,ако трябва ще търся картинка да чертая като на първолаци.
Относно това дали някой е оторизиран в случая няма отношение към въпроса че вие отричате факта,че има КПД на пелетна горелка.Да не говорим дали имате информация точно тази горелка дали е тествана тук или извън бг,писанията ви са просто несериозни,ама ние това вече го знаем
Система която преобразува енергия независимо каква-има входяща енергия от един вид която се преобразува във друг вид при което има известни загуби.Колкото загубите са по малки толкова КПД е по голямо.В нашия случай входната енергия във вид на дървен материал се превръща в топлинна енергия и загубите във вид на пепел определят КПД на горелката.Ако не остава никаква пепел или излишни вещества това е максимално КПД.
След това КПД на котела се определя по това от входна енерия топлина да усвои енергия към топлоносител и загубите определят КПД на котела,т. е. колко е усвоил.Двете КПД та определят общото КПД на системата,котел-горелка.
Надявам се,че го обясних на максимално прост език,ако трябва ще търся картинка да чертая като на първолаци.

Относно това дали някой е оторизиран в случая няма отношение към въпроса че вие отричате факта,че има КПД на пелетна горелка.Да не говорим дали имате информация точно тази горелка дали е тествана тук или извън бг,писанията ви са просто несериозни,ама ние това вече го знаем

ediv
- специалист
Разход на системата в грамове за 1 час в режим на непрекъснато горене при минимална и максимална мощност:
3kw-585gr
20kw-3900gr
30kw-5850gr
Посочените стойности са определени при калоричност на пелетите 5,13kW/kg
Да помитам , това по-горе колко % КПД е , ако е 100% то браво на екипа създал тази система от котел+горелка , и да си коригират ръководството , че там пише :
ефективност на котел 92,4
ефективност на горелка 97,5
или общо системата според по горното обяснение би трябвало да има 90,09% КПД
3kw-585gr
20kw-3900gr
30kw-5850gr
Посочените стойности са определени при калоричност на пелетите 5,13kW/kg
Да помитам , това по-горе колко % КПД е , ако е 100% то браво на екипа създал тази система от котел+горелка , и да си коригират ръководството , че там пише :
ефективност на котел 92,4
ефективност на горелка 97,5
или общо системата според по горното обяснение би трябвало да има 90,09% КПД
vrangelov
- специалист
Честита нова година на всички!
Няколко дни не бях вкъщи и не съм писал, но сега имам малко време и ще го използвам, за да доуточня, че въпросите ми бяха насочени изцяло към колегата n.ganev, защото твърдението беше негово. Аз съм малко скептичен и затова моля за примери.
kalin72, малко повече доверие бих имал на български контролер отколкото на сръбски. Бих се доверил също на западни производители.
Поздрави!
Няколко дни не бях вкъщи и не съм писал, но сега имам малко време и ще го използвам, за да доуточня, че въпросите ми бяха насочени изцяло към колегата n.ganev, защото твърдението беше негово. Аз съм малко скептичен и затова моля за примери.
kalin72, малко повече доверие бих имал на български контролер отколкото на сръбски. Бих се доверил също на западни производители.
Поздрави!
krasen1
- специалист
Честита нова година на всички!
Имам малко време да напиша за разликата между двете горелки.Безстепенната модулация-имаме различни входящи температури, изисква се различна мощност за достигане на желаната, зададена температура.Още повече да се поддържа зададената.Безстепенната модулация-да запазиш една и съща величина на изхода,като се променя входящата температура.Тези горелки да постигнат всичко това трябва да могат да смятат, в движение количеството гориво и т.н.за всяка една мощност.По този начин работи Торч при мен,с термоглави и се получава добър комфорт в жилището.
Степенните горелки (някъде бях прочел за тях, че се казват мултистейч) те просто следват предварително зададени стойности,немогат да смятат
LazarGanev написа:
Една горелка може да е степенна и да не е модулираща, а може да е модулираща, а да не е степенна, а безстепенна. Такива са горелките на газовите котли. За пелетна не съм чувал, но да речем че има. Това, че една горелка има 40 степени на мощност не е предимство, ама никакво. Ако някой има друго мнение, съгласен съм да чуя доводи, даже очаквам с нетърпение
Имам малко време да напиша за разликата между двете горелки.Безстепенната модулация-имаме различни входящи температури, изисква се различна мощност за достигане на желаната, зададена температура.Още повече да се поддържа зададената.Безстепенната модулация-да запазиш една и съща величина на изхода,като се променя входящата температура.Тези горелки да постигнат всичко това трябва да могат да смятат, в движение количеството гориво и т.н.за всяка една мощност.По този начин работи Торч при мен,с термоглави и се получава добър комфорт в жилището.
Степенните горелки (някъде бях прочел за тях, че се казват мултистейч) те просто следват предварително зададени стойности,немогат да смятат

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература