Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
[quote="LazarGanev"]Явно много често влиза в суспенд и се образувал нагар в тръбата, където лежи малкия шнек. Изстържи я с дълга отвертка и трябва да коригираш настройките за да работи на по-ниска мощност Р2 или Р1[/quote]
Би ли ми казал какво да променя в настройките за да работи на по ниска мощност,публикувал съм ги на преднатат страница.Благодаря предварително.Сякаш няма толкова шлака отпред дали от това стърже така.
LazarGanev - "Велик майстор"
Отговорил съм ти още там :wink:
ico_3 - специалист
[quote="LazarGanev"]Отговорил съм ти още там :wink:[/quote]
Видях ги.Благодаря за отзивчивостта. :-D
milo65 - специалист
Откакто послушах Л.Ганев и geniya, за което съм признателен, и съответно намалих двойно, че и повече P2 и P1, намалих малко и Р3, върнах и подаването на въздух на фабричните настройки/вече мога да си държа ръката на изхода на кюнеца по 2-3 сек./, нещата си дойдоха на мястото- при зададени 68 гр. на котела се поддържат 64-65, в съспенд не влиза въобще, в стаите е 24-24,5/при външна -13/...и е много по-добро горенето- разходът също! От два дни горелката не я гася- за конфорт, и разходът се подобри още малко- в смисъл, че първоначалното палене си е гълтало около 3-4 кг. пелети, което сега, предполагам, ми компенсира разхода през нощта/+ още 2; 3 кг./. Имам малко нагар- десети от мм., както колегата, в началото на малкия шнек, който обстъргвам лесно, но за сега не съм чувал стържещ звук от него, дано и да не се случва. Весели празници на всички и отново да благодаря за помоща и отзивчивостта! :)
ico_3 - специалист
[quote="milo65"]Откакто послушах Л.Ганев и geniya, за което съм признателен, и съответно намалих двойно, че и повече P2 и P1, намалих малко и Р3, върнах и подаването на въздух на фабричните настройки/вече мога да си държа ръката на изхода на кюнеца по 2-3 сек./, нещата си дойдоха на мястото- при зададени 68 гр. на котела се поддържат 64-65, в съспенд не влиза въобще, в стаите е 24-24,5/при външна -13/...и е много по-добро горенето- разходът също! От два дни горелката не я гася- за конфорт, и разходът се подобри още малко- в смисъл, че първоначалното палене си е гълтало около 3-4 кг. пелети, което сега, предполагам, ми компенсира разхода през нощта/+ още 2; 3 кг./. Имам малко нагар- десети от мм., както колегата, в началото на малкия шнек, който обстъргвам лесно, но за сега не съм чувал стържещ звук от него, дано и да не се случва. Весели празници на всички и отново да благодаря за помоща и отзивчивостта! :)[/quote]

Качи настройките да ги видим
Svezar - специалист
milo65 написа:
стаите е 24-24,5/при външна -13/...
Е,такава температура е имало само на 28.12 през нощта,предните дни минималната температура за София е била до -2/-3 и то пак само през нощта - http://www.accuweather.com/bg/bg/sofia/ ... ther/51097
milo65 - специалист
Svezar написа:
milo65 написа:
стаите е 24-24,5/при външна -13/...
Е,такава температура е имало само на 28.12 през нощта,предните дни минималната температура за София е била до -2/-3 и то пак само през нощта - http://www.accuweather.com/bg/bg/sofia/ ... ther/51097
За този ден говоря, а днес беше и по-студено от прогнозираното. Предните дни, за които говориш, беше също по-студено от прогнозата, към която ме препращаш...В зависимост от местонахождението в София температурата може да варира с повече от 5 градуса, мисля че си наясно.
milo65 - специалист
Настройките ми са приблизително тези, които Л. Ганев и genia ми препоръчаха- f.load 60 sec., P- 5,5/3.4/1.8, цикъл 45 sec., въздух- 46/43/40, съспенда е на retort- 50 мин., но горелката не стига до изчакване. Котел- 68 гр., помпа- 50, редува от време на време между Р1 и Р2, ако отвори някоя от главите за малко, но през повечето време си работи стабилно на първа, водата по показание на горелката е 64-65 гр., а по показание на котела- 61гр.. Степени 10/5/0.
damyaniq - специалист
Здравейте,колеги!Весело прекарване на Новогодишните празници,и успешна 2015 година!Всички компютри, смартфони постоянно се актуализират контролера на Грейко не подлежи ли на актуализации,и ако подлежи как става това?Кой трябва да направи това?Благодаря! :partyman: :?:
LazarGanev - "Велик майстор"
Може да се актуализира софтуера през порт RS232 на платката. Ако е гаранционна горелката трябва да се пита в сервиза, който я поддържа

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: